Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΚΗΠΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΤΟΥ



    Περιμέναμε και εμείς με μεγάλη αγωνία  να ακούσουμε τον απολογισμό της δημοτικής αρχής . Να ακούσουμε βρε αδελφέ, τι έχει να πει ο δήμαρχος να υπερασπιστεί το έργο που εκείνος θεωρεί ότι έκανε. Η αλήθεια είναι πως περιμέναμε να ακούσουμε  εις την γνωστή σακκιωτικήν διάλεκτο για τον φέροντα οργανισμό του νησιού, την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του νησιού, τους εχθρούς που τον σαμπόταραν στα έργα των καποδιστριακών και όλα αυτά που κατά καιρούς μας διασκέδασαν.  
   Όμως αυτή την φορά είχαμε μια ακόμη πρωτοτυπία. Αφού λοιπόν ξεφούρνισε όλα αυτά τα περισπούδαστα δήλωσε ορθά κοφτά ότι μέχρι εδώ ήταν, δεν θα δεχτεί ερωτήσεις  από κανέναν και τελειώσαμε. Οι δε παριστάμενοι συνεργάτες του , αντιδήμαρχοι και λοιποί τεθλιμμένοι συγγενείς στον επικήδειο της Αίγινας , δεν αντέδρασαν στο παραμικρό παίρνοντας στο ακέραιο την ευθύνη που τους αναλογεί για  την απρέπεια του δημάρχου.
   Επί της ουσίας τώρα  ΔΕΝ πρόκειται να κριτικάρουμε ούτε να λάβουμε υπόψη μας την απολογία του δημάρχου για το ανύπαρκτο έργο του κατά την διάρκεια της θητείας του και ούτε θα αναφέρουμε ότι είπε στο  χθεσινό μοναχικό του παραλήρημα . Και θα το κάνουμε αυτό μετά λόγου γνώσεως για τον πολύ απλό  λόγο ότι δεν ανεχόμαστε την συμπεριφορά του που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά   την αντιπάθεια του για την διαφάνεια , την κριτική και  την ενημέρωση των πολιτών. Άρα εμείς θα τον θεωρήσουμε ως πολύ κακό δήμαρχο και ας λέει ότι θέλει.  Αν δε νομίζει ότι είναι και πολύ σπουδαίος  και τρανός  για να δημιουργεί ειδήσεις , γελιέται και εμείς δεν θα τον ακολουθήσουμε.  Δεν πρόκειται εμείς να γίνουμε ιμάντες μεταφοράς των άκριτων αποφάσεων ενός μετρίου .
   Σε ότι δε αφορά κάποιους από τους συνεργάτες τους που ετοιμάζονται να μετοικήσουν σε άλλες παρατάξεις θα τους θέτουμε ένα πολύ απλό ερώτημα . Τι άλλαξε και αυτούς που καθύβριζαν πριν τρία χρόνια τώρα τους δικαιώνουν και τους ενισχύουν; Και θα περιμένουμε τις απαντήσεις τους.  Όσο για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής θεωρούμε ότι να βυσσοδομείς σε πτώμα δεν είναι διόλου αρεστό τουλάχιστον σε εμάς. Θα τα πούμε  στην ώρα τους.   


Απόστολος Κασελούρης  - Νικήτας Παπαϊωάννου

Δεν υπάρχουν σχόλια: