Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Η ΠΕΡΔΙΚΑ, ΤΑ ΟΧΥΡΑ ΚΑΙ ΟΙ …ΠΟΛΥΒΟΛΗΤΕΣ




            
      Επειδή μας προέκυψε και το γεγονός  της αξιοποίησης των 350 στρεμμάτων στην Πέρδικα σε ιδιοκτησία του Ναυτικού μέσω του ΤΑΙΠΕΔ νομίζω ότι καλό και χρήσιμο θα είναι να υπενθυμίσουμε ορισμένα πράγματα για το θέμα.
   Ως γνωστόν, λοιπόν , η έκταση αυτή έχει παραμείνει εγκαταλελειμμένη από την περίοδο του πολέμου και μετά. Επί χρόνια ολόκληρα  χρησιμοποιήθηκε μόνο για να βόσκουν κοπάδια ζωντανών. Πολύ εύλογα κάποιοι θα θέσουν το ερώτημα και γιατί πρέπει να αξιοποιηθούν τα πάντα, ρε φίλε; 
   Η απάντηση λοιπόν είναι πολύ απλή. Γιατί εάν εδώ και τόσα χρόνια είχε γίνει κάποια μορφής αξιοποίηση σύμφωνα με τις προτάσεις των κατοίκων σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές τώρα δεν θα τρέχαμε να πολυβολούμε  επί ειλημμένων αποφάσεων. Όμως η παντελή αδιαφορία όλων των δημοτικών αρχών και κάποιων από τους κατοίκους    που τους βόλευε η παραμονή στο υφιστάμενο καθεστώς δεν επέτρεψαν να διεκδικηθεί ο συγκεκριμένος χώρος από τον δήμο η την τότε κοινότητα και να χρησιμοποιηθεί ως χώρος που θα αποφάσιζε η επιλογή των πολιτών. 
   Η συγκεκριμένη υπόθεση μοιάζει κατ’ αναλογία πολύ με την υπόθεση του Ελληνικού στην Αθήνα. Εκεί που οι όμοροι δήμοι δεν θέλουν την αξιοποίηση της έκτασης- πιθανώς δικαίως ,δεν κρίνω αυτό-  όμως όλα αυτά τα χρόνια που η υπόθεση βρίσκεται  σε εκκρεμότητα δεν έκαναν μια συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη πρόταση αξιοποίησης  του συγκεκριμένου χώρου. Και για να επανέλθουμε στα δικά μας άκουσα με έκπληξη τον κ. Κουκούλη , πρώην δήμαρχο, να λέει ότι είναι αργά να κάνουμε οτιδήποτε λές και όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές συμπεριλαμβανομένης και της δικής του θητείας και ως δήμαρχος αλλά και ως αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα για το θέμα και την υποχρέωση παρακολούθησης του θέματος την είχαν οι απλοί πολίτες. 
   Τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχουν ανοιχτεί ακόμα οι προσφορές. Σαν λύση το μόνο που φαντάζει αυτή την στιγμή είναι αν αναδειχτούν μειοδότες , να έρθουν σε επαφή μαζί τους οι τοπικές αρχές και να προσπαθήσουν να φέρουν την πρόταση στα μέτρα τους, έχουν άλλωστε πολλούς τρόπους να το καταφέρουν αυτό (άδειες, ΣτΕ, προσβάσεις κλπ.) αλλά αν δεν αναδειχθεί μειοδότης και οδηγηθούμε εκ νέου σε δημοπράτηση τότε πρέπει να  υπάρξει  τεκμηριωμένη πρόταση από τον δήμο για την αξιοποίηση του. Αλλιώς το κονσέρτο για πολυβόλα θα λήξει άδοξα…

                                                                                           Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: