Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ

Σε παρακρουση πια η Ομαδα Πολιτων Αιγινας για την Ελληνικη Πολιτικη (ΟΠΑΕΠ), εκτος της μουσουλμανοισλαμοφοβιας, οραματιστηκε νεοθωμανικη επιβουλη και εισβολη στη ......Θρακη. Και προαναγγελει Ταγματα Εφοδου κατα εκεινων των Αιγινητων πολιτων που δεν θα συμμεριζονται την παρακρουση τους Λεει χαρακτηριστικα, αναφερομενη στους κατοικους της Αιγινας : ...<<Τα μέτρα αυτά ή και όποια άλλα αποφασισθούν, να καθιστούν σαφές το πολύ υψηλό κόστος: πολιτικό, οικονομικό, ηθικό, προσωπικό και κάθε άλλο για όποιον τολμήσει να αψηφήσει την λαϊκή βούληση>>. 
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΟΠΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ aeginaportal


ΟΠΑΕΠ. Δελτίο Τύπου.

Όλη η Αίγινα “στο πόδι”! Δημοψήφισμα για να μη γίνει “κέντρο φιλοξενίας” στο νησί μας.

Ύστερα από την εντυπωσιακή μαζική παρουσία και ομόθυμη παρέμβαση των πολιτών της Αίγινας την Κυριακή 27/3, στην ανοιχτή συνεδρίαση του “Συμβουλίου ένταξης μεταναστών” και ενόψει της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου που θα έχει πρώτο θέμα του, την πρότασή μας για την διενέργεια δημοψηφίσματος με θέμα "Ναι ή όχι σε "κέντρα φιλοξενίας", δημόσια ή ιδιωτικά, στην Αίγινα;"  επισημαίνουμε:
Ενώ η ομοθυμία των πολιτών και η σύμπλευση του δημάρχου και των παρισταμένων δημοτικών συμβούλων προδίκασαν το αποτέλεσμα, η διαδικασία του δημοψηφίσματος προτείνουμε να υλοποιηθεί ώστε να καταγραφεί δημοκρατικά και αδιαμφισβήτητα η λαϊκή ετυμηγορία. Η αδιαμφισβήτητη δημοκρατική καταγραφή απαιτείται ώστε να είναι σαφής η καταδίκη κάθε αντίθετης πολιτικής και πρακτικής - που μπορεί να επιχειρηθεί είτε από την κυβέρνηση είτε από ιδιώτες - και να λειτουργήσει αποτρεπτικά. Προφανώς το μεγάλο διακύβευμα είναι η συμμετοχή στο δημοψήφισμα, που πρέπει να είναι εκκωφαντικά μαζική.
Επειδή γνωρίζουμε πως η υποτίμηση του λαού και η ασέβεια στην βούλησή του είναι πηγαία στους εκάστοτε κυβερνώντες, προτείνουμε να προετοιμαστούμε  σε κάθε ενδεχόμενο, για σωρεία ενδίκων μέτρων κατά εκείνων που, είτε με τις πολιτικές αποφάσεις τους είτε με τις πράξεις τους, προκαλέσουν οποιαδήποτε βλάβη ή ζημία στο τουριστικό προϊόν ή στην κοινωνική ζωή του νησιού μας, επιχειρώντας να εγκαταστήσουν πρόσφυγες ή άλλους μουσουλμάνους μετανάστες. Από αυτούς που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα. Διότι από τις 20/3/2016 και μετά όλοι χαρακτηρίζονται “παράνομοι μετανάστες” και επαναπροωθούνται στην Τουρκία. Επίσης ο Δήμος να προετοιμάσει το νομικό πλαίσιο ανακήρυξης και “ανεπιθύμητων προσώπων”, δηλαδή δεν περιβάλλονται από την φιλοξενία στην Αίγινα. Τα μέτρα αυτά ή και όποια άλλα αποφασισθούν, να καθιστούν σαφές το πολύ υψηλό κόστος: πολιτικό, οικονομικό, ηθικό, προσωπικό και κάθε άλλο για όποιον τολμήσει να αψηφήσει την λαϊκή βούληση. Και να διαμηνύουν πως δεν αντιδρούμε σπασμωδικά ή περιστασιακά αλλά συγκροτημένα και σχεδιασμένα ως ενεργή κοινωνία, ως αληθινός Δήμος, αποφασισμένοι-ενωμένοι, με στιβαρή πυγμή.
Και, καθώς εμείς εδώ στην Αίγινα καθημερινά αντικρίζουμε τα άλυτα τοπικά μας προβλήματα (σκουπίδια, νερό, περίθαλψη, βιολογικός κλπ), φορτωνόμαστε και αυτά που δημιουργούν οι (εκάστοτε) κυβερνητικές αποφάσεις, όπως τώρα με τους πρόσφυγες και μετανάστες. Ας πάψουμε να ζούμε με αβεβαιότητες και αιφνιδιασμούς καθημερινά, που μπορεί να γίνουν ξαφνικά και απότομα καταστροφικοί. Δεν αρκεί να περιμένουμε είτε τους τουρίστες είτε τα δανεικά για να επιβιώσουμε. Δεν μας εξασφαλίζει η κατανάλωση του σωρευμένου ιστορικά κεφαλαίου που κληρονόμησε Αίγινα. Πρέπει σήμερα, εμείς, να παράξουμε, να δημιουργήσουμε. Εμείς να λύσουμε τα χρόνια προβλήματα, εμείς να φτιάξουμε νέες επιχειρήσεις, παραγωγικές συνεργατικές, με τις δικές μας δυνάμεις.
Σήμερα ο ελληνισμός βάλλεται από τις κυβερνήσεις μας, από τους συμμάχους μας και απειλείται με πόλεμο στο Αιγαίο, με εισβολή στην Θράκη και με τουρκοποίηση της Κύπρου. Πώς επέζησε η Ελλάδα (και η Αίγινα) επί Τουρκοκρατίας; Πώς ανταπεξήλθαμε στην Κατοχή; Έτσι μπορούμε και σήμερα, επί “χρεοκρατίας” και νεοοθωμανικής επιβουλής. Όλοι μαζί, όλοι “στο πόδι”!

http://www.aeginaportal.gr/eidiseis/foreis/16771-opaep-deltio-typou-dimopsifisma-me-thema-nai-i-oxi-se-kentra-filoksenias.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: