Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ

του Α.Κ.  

Το πιό χαρακτηριστικό παράδειγμα κάθε κυβέρνησης που έρχεται και προσπαθεί να εγκατασταθεί στην εξουσία είναι η καθεστωτική αντίληψη που αποκτά όταν διαπιστώνει ότι δεν μπορεί να επιβιώσει αλλιώς. Η νέα κυβέρνηση δεν μπορουσε να ξεφύγει από τον κανόνα και έτσι έβαλε μπρός τις διαδικασίες για την πλήρη ενσωμάτωση στο σύστημα και για την ακρίβεια δεν ενσωματώνεται αυτή στο σύστημα αλλά ενσωματώνει το σύστημα σε αυτήν.
  Υπάρχουν άλλωστε απτές αποδείξεις για αυτό που λέμε πιό πάνω. Οι δηλώσεις του γραφικότατου κατά τα άλλα αναπληρωτή υπουργού Υγείας έχουν πολύ ζουμί. Ο κ. Πολλάκης αφού κατηγόρησε συλλήβδην τους διακαστικούς για συμμετοχή σε παραδικαστικό κύκλωμα είπε επίσηςε ότι χρειάζεται και νέο αίμα. Προφανώς το νέο αίμα θα είναι αγνό, συριζέϊκο και η πρόσληψη του θα γίνει με την επίδειξη της κομματικής του ταυτότητας. Πράγμα που σημαίνει ότι θα έχουμε δικούς μας για πολύ καιρό ακόμη.
   Τα ίδια , μην πώ και χειρότερα λέει καθε τρεις και λίγο ο υπουργός επικρατείας για το πολύ κρίσιμο θέμα των ραδιοτηλεοπτικών αδείων. Εδώ και ενάμιση χρόνο κάθε εβδομάδα ξηλώνει την διαπλοκή με την απειλή νέων αδειών, όμως ειμαι απολύτως βέβαιος ότι ακόμη και αν γίνει τελικά ο περιβόητος διαγωνισμός πάλι οι ίδιοι θα μας ενημερώνουν , ίσως λίγο πιό ευνοϊκά για την κυβέρνηση.
  Η στάση απέναντι στο "παραιτηθείτε" ακόμα πιό αποκαλυπτική. Μια συγκέντρωση που αν δεν την σπονσόριζαν οι δηλώσεις Φίλη δεν θα μάζευε ούτε εκατό άτομα έδειξε την αντίληψη. Οι παλιοί αγανακτισμένοι εδικαιούντο να φωνάζουν αλλα τώρα που η κυβέρνηση κατά την γνώμη του Φίλη είναι δημοκρατική όλοι πρέπει να κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο.
   Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση κατά ττης ΓΣΕΕ γιατί παρακαλώ; Η ΓΣΕΕ πλήρωσε ρεφενέ με κάποιες 'αλλες οργανώσεις μια έρευνα στην οποία τέθηκαν δεκάδες ερωτήματα στους πολίτες που ενδιεφεραν τους φορεις που την πλήρωναν. Επειδή λοιπόν έδωσε στην δημοσιοτητα κάποιες από τις απαντήσεις που δεν άρεσαν στην κυβέρνηση, αυτή της έκανε δριμύτατες παρατηρήσεις εν είδη λογοκρισίας.
    Τελευταίο αλλά όχι μικρότερο σε σημασία το γεγονός ότι κατεθεσε τροπολογία μεσάνυχτα στην βουλή με την οποία ουσιαστικά αμνήστευε κάθε κακή διαχείριση που έγινε στο θέμα των χρημάτων που διετέθηκαν για την προσφυγική κριση από τον Ιανουάριο του 2015 και μετά. Ενα ακόμη δείγμα για το πως δούλεψαν οι ΜΚΟ και γιατί όταν όλοι φώναζαν για τους χώρους υποδοχής , τα λεφτά πήγαιναν και έρχονταν και τωρα χρήζει αμνήστευσης η διαχείριση τους.
  Οι κυβερνήσεις που βλέπουν να χανουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους ανακαλύπτουν παντού εχθρούς και έχουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στον έλεγχο της δικαιοσύνης  και των ΜΜΕ. Πιστεύουν ότι αυτοί είναι οι δημοκράτες και όποιος λέει οτιδήποτε άλλο είναι το  λιγοτερο φασίστας και νομίζουν ότι με αυτό τον τρόπο θα γίνουν καθεστώς. Χρησιμοποιούν το κράτος σαν να είναι τσιφλίκι τους  ξεχνώντας ότι ως κυβέρνηση είναι και αυτων που δεν τους ψήφισαν. Μόνο που θα πρέπει να ξέρουν ότι το καθεστώς απο τον ολοκληρωτισμό είναι μια τρίχα δρόμος...   

Δεν υπάρχουν σχόλια: