Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΠΑΣΟΚ



                                               

      Ολοι γνωρίζουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ του 3% κατάφερε να φτάσει στο 36% και να γίνει κυβέρνηση. Δεν έχει σημασία να τα επαναλάβουμε όλα αυτά. Εχει όμως μια σημασία να θυμίσουμε ορισμένα πράγματα. Το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνίστησε από το 1974 και μετά στα πολιτικά  πράγματα της χώρας με τα γνωστά αποτελέσματα. Είχε έναν χαρισματικό επικοινωνιακά αρχηγό που ήξερε πώς να τα ανάγει όλα σε επίπεδο εικόνας και να κάνει το άσπρο μαύρο εν μία νυκτί.
      Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν από το 1974 μέχρι το 1981 έκανε άλματα εξουσίας ώσπου έφτασε στην νίκη. Κυβέρνησε από  το 1981 έως το 1989, επανήλθε στην εξουσία το 1993 μέχρι το 2004 και ξαναανέλαβε  το 2009 μέχρι το 2011 όπου προέκυψε κυβέρνηση Παπαδήμου. Το 2012 ανέλαβε η ΝΔ μέχρι το 2015 όπου ήρθε (;) ο ΣΥΡΙΖΑ.
     Όλα αυτά είναι φυσικά γνωστά και δεν θα είχαν κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν δεν είχαν κάποια επαναλαμβανόμενα χαρακτηριστικά. Το ΠΑΣΟΚ λόγω της χαλαρής ιδεολογικής σχέσης των μελών και φίλων έχει την ικανότητα να σέρνεται και να αλλάζει χρώματα σαν τον χαμαιλέοντα. Οι άνθρωποι του δεν είχαν ποτέ το παραμικρό πρόβλημα ιδεολογίας αρκεί να κάθονταν σε καρέκλα εξουσίας. Δεν είχαν ποτέ το παραμικρό πρόβλημα , αρκεί να πληρώνονται από το δημόσιο είτε σαν ΠΑΣΟΚ , είτε σαν συγκυβέρνηση με την ΝΔ είτε τώρα σαν ΣΥΡΙΖΑ. Κατάφεραν να εγκαταλείψουν το ΠΑΣΟΚ το 2012 σαν να μην έτρεχε απολύτως τίποτα και σήμερα να μεσουρανούν ξανά ως ΣΥΡΙΖΑ αυτή την φορά. Την στιγμή αυτή αποτελούν τον συντριπτικό κορμό που καλύπτει μισθοδοτούμενες θέσεις στο Δημόσιο  και αυτό το ποσοστό ανεβαίνει συνεχώς μιας και τα μέλη του παλιού ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάει πλέον σπίτι τους με αποτέλεσμα να έχουν παραμείνει  μόνο κάποιοι λιγούρηδες της εξουσίας.
    Το πλέον αστείο της υπόθεσης είναι ότι φαίνεται να ξεκινάνε κάποιες κινήσεις ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ, τώρα που οι μάγκες της κολοτούμπας αντιλαμβάνονται πως ο Τσίπρας , ως αναλώσιμος τους έκανε την δουλειά και δεν τους αρκεί  πλέον για να μην χαθούν οι υπουργικές καρέκλες. Έτσι  εκμεταλλευόμενοι και τις ανύπαρκτες  ιδεολογικές σχέσεις μεταξύ των μελών του ΣΥΡΙΖΑ θα κοιτάξουν πρώτα να διασφαλίσουν τις καρέκλες και μετά όλα τα υπόλοιπα.
   Γι αυτό σας λέμε ότι το ΠΑΣΟΚ, κυβερνούσε , κυβερνά και θα συνεχίσει να  κυβερνά με οποιοδήποτε τρόπο. Δεν γλιτώνουμε με τίποτα. 

                                                                                                                   Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: