Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

  Το μάτι της στρουθοκαμήλου, λέει,  είναι μεγαλύτερο 

από τον εγκέφαλό της.  Φτυστή ο Πάγκαλος.

 

Είναι μια κάποια εξήγηση για το φαινόμενο «Πάγκαλος»; Μια από τις τελευταίες του λοιπόν ανοησίες, είναι η δήλωση πως άμα βγει ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση, θα πρέπει οι νέοι να μεταναστεύσουν. Τυχαία ανακαλύψαμε μια ιστοσελίδα Ελλήνων στη Σουηδία* που δίνουν πληροφορίες για εργασία, ενοικιάσεις σπιτιών κλπ χρηστικές οδηγίες για όποιους πηγαίνουν μετανάστες εκεί. Από τα στοιχεία που δίνουν οι Ελληνες της Στοκχόλμης, προκύπτει πως η μετανάστευση Ελλήνων προς την Σουηδία αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς.

Θα παρακαλούσαμε λοιπόν τον κ. Πάγκαλο, να μας απαντήσει που οφείλεται αυτή η αύξηση. Οφείλεται στον φόβο του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε τρέχουν από πριν για να προλάβουν και φεύγουν μετανάστες ή οφείλεται στην πολιτική που εφάρμοσε, υποστηρίζει και την συνεχίζει το κόμμα του. Για να δούμε αν είναι σωστή η πληροφορία πως Πάγκαλος και Στρουθοκάμηλος, το ίδιο και το αυτό.

Εν πάσει περιπτώσει, επειδή η προσπάθεια αλληλοβοηθείας και αλληλεγγύης των Ελλήνων μεταναστών είναι τουλάχιστον συγκινητική,, ακολουθούν μερικά ενδεικτικά αποσπάσματα από την ιστοσελίδα τους.

Νικήτας Παπαϊωάννου

Υ.Γ. Αλητάκο Θεόδωρε, σου αφιερώνω την τελευταία αγγελία-βιογραφικό της Χριστίνας και του Αλέξη.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ

Συνεχίζεται το κύμα μετανάστευσης νέων μεταναστών *http://ellinesstinssouidia.wordpress.com/category/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82/

Η μετανάστευση Ελλήνων εργαζομένων και φοιτητών συνεχίζεται προς την Σουηδία. Τα στοιχεία βέβαια δείχνουν ότι το μεγάλο κύμα της μετανάστευσης προς την Σουηδία έχει μετριαστεί. Μάλλον αυτό οφείλεται στο ότι έχει γίνει πολύ πιο δύσκολο να πάρει κάποιος προσωρινή άδεια παραμονής. Επίσης η ανεργία έχει αυξηθεί που σημαίνει ότι υπάρχουν λιγότερες δυνατότητες για κάποιον/κάποια να βρει δουλειά, πόσο όταν οι περισσότεροι από τους νέους μετανάστες δεν ξέρουν σουηδικά και προσπαθούν να βρουν δουλειές ανειδίκευτων σαν καθαριστές, λάντζα στην κουζίνα κλπ. Φέτος μέχρι τις 1 Ιούλη 2013 έχουν δοθεί 443 προσωρινές άδεις παραμονής σε Έλληνες μετανάστες. Τα στοιχεία της υπηρεσίας μετανάστευσης της Σουηδίας εξακολουθούν βέβαια να δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος. Οι μετανάστες από την Ελλάδα προς τη Σουηδία αυξάνονται δραματικά παρότι υπάρχουν τεράστια προβλήματα για τους νέους μετανάστες (έλλειψη στέγης, μεγάλες δυσκολίες να βρουν δουλειά, δουλέμποροι και αφεντικά που δεν πληρώνουν δεδουλευμένα κλπ.).
Προηγούμενες χρονιές
Το 2010 οι Έλληνες νέοι μετανάστες ήταν 438 άτομα, το 2011 ήταν 872 άτομα, το 2012 ο αριθμός των νέων μεταναστών εκτινάχτηκε στους 1.433 και μόνο τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2013 ανήλθε στα 344 άτομα. Σ’ αυτούς τους νέους μετανάστες δεν υπολογίζονται αυτοί που έρχονται και δεν παίρνουν άδεια παραμονής επειδή δεν βρίσκουν δουλειά και αν δουλεύουν είναι ανασφάλιστοι και σε άθλιες συνθήκες.

ΑΠΟ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Ελένη Φ.

Καλησπέρα. Μου πρόσφεραν μια δουλειά στη Στοκχόλμη σε ένα σχολείο και ψάχνω για σπίτι. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να βρω κάποιο. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει; Χίλια ευχαριστώ, Ελένη

Sisi 

ΕΛΕΝΗ Φ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ,ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΩ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΒΡΩ ΚΑΤΙ, ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ

Ελένη Φ.  29/07/2013 στις 10:54 πμ

Γεια σου Σιση! Έχω τελειώσει παιδαγωγικό δημοτικής εκπαίδευσης και έκανα το μεταπτυχιακό μου στη Σκωτία. Βρήκα δουλειά σε ένα international school έπειτα από αίτηση που έκανα σε αυτό το site. https://ec.europa.eu/eures/home.jsp?lang=en&langChanged=true 
Καλή επιτυχία!!!
Kalispera eime o Aris apo Volo 26 etwn patremenos xwris paidia pitsadoros, psisths, gnwrizw agglika, germanika ergazomai gia 7 xronia sinexomena se ellinikh kouzina analamvanw oles tis douleies tis kouzinas xwris provlima.Logo krisis stin ellada eine simantiko gia mena tha ithela na metanasteusw sti souidia endiaferome gia opiadipote douleia.
Rizo 08/11/2013 στις 12:46 μμ Halo i am from Greece and I looking for a job in Europe. I am working in restaurant’s, coffee shops, and all tourism businesses. I speak English, Russian, Greek. I have a Greek id.i am clever person and can learn very fast many thanks.
Kostas  07/11/2013 στις 2:29 μμ My name is Kostas and Im from Rhodos. I have just moved here and I am looking for a job in a restaurant. I have been a cook for many years. Let me know if anyone is looking.
Χριστίνα   05/11/2013 στις 8:21 μμ Καλησπέρα σε όλους! Είμαστε ένα ζευγάρι από την Ελλάδα και θέλουμε να μεταναστεύσουμε στην Σουηδία για μια καλύτερη ζωή. Έχουμε μεγάλη ανάγκη για δουλειά και πολύ όρεξη επίσης. Εδώ στην Ελλάδα είμαστε περίπου 2 χρόνια άνεργοι και δεν πάει παραπέρα. Δυστυχώς τώρα με την κρίση δεν μπορείς να ζήσεις. Αυτό είναι κάτι που οι περισσότεροι σίγουρα γνωρίζετε. Ο σύντροφός μου είναι απόφοιτος οικονομολόγος του Παντείου Πανεπιστημίου κι εγώ έχω τελειώσει γραφικές τέχνες, ωστόσο μας ενδιαφέρει οποιαδήποτε δουλειά, από καθαρισμό έως baby sitting για μένα ή αποθήκη για τον σύντροφο  μου ή κουζίνα σε κάποιο εστιατόριο. Οτιδήποτε…Σας παρακαλώ αν έχετε κάτι κατά νου ενημερώστε μας, θα σας είμαστε ευγνώμονες..

Φιλικά Χριστίνα & Αλέξης

Δεν υπάρχουν σχόλια: