Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

…….Αξιωθείσα από τον Θεό να έχει δύο από τα 14 

παιδιά της Αρχιερείς της Εκκλησίας μας.


Το ίδιο γεγονός όπως το είδαν δυο εκκλησιαστικά πρακτορεία ειδήσεων και ο τοπικός τύπος της Αίγινας.

Α. Εκοιμήθη εν Κυρίω η μητέρα των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ Εφραίμ καί Κορέας κ. Αμβροσίου η αείμνηστος Ξανθούλα ετών 84.
Η αοίδιμος γερόντισσα υπήρξε υπερπολύτεκνος μητέρα, και ευλαβής χριστιανή, αξιωθείσα από τον Θεό να έχει δύο από τα 14 παιδιά της Αρχιερείς της Εκκλησίας μας.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθή την Τετάρτη 26 Μαρτίου ε.έ  εις τον Ιερόν Ναόν του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου εις Κυψέλην Αιγίνης.

ΡΟΜΦΑΙΑ Εκκλησιαστικό Πρακτορείο ΕιδήσεωνΒ. Σε ηλικία 84 ετών εκοιμήθη η μητέρα των μητροπολιτών Ύδρας κ. Εφραίμ και Κορέας κ. Αμβροσίου.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί την Τετάρτη στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κυψέλη Αίγινας.

Η αοίδιμος γερόντισσα υπήρξε υπερπολύτεκνη μητέρα, πιστή και ευλαβής χριστιανή.

ΔΟΓΜΑ  Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων


Η διαφορά των δυο πρακτορείων έγκειται στο τι αξιώθηκε πλέον των άλλων μητέρων  από τον Θεό. Ο τοπικός τύπος αναπαρήγαγε την είδηση από το ΡΟΜΦΑΙΑ. Λιγότερη κομπορρημοσύνη, μάλλον χριστιανικό προτέρημα είναι. Εγώ θα σκεπτόμουν πως το μεγαλείο αυτής της γυναίκας, θεός σχωρέστην, είναι που έκανε 14 παιδιά. Και η δική μου μάνα ευτύχησε να έχει εμένα …γιο, αλλά όταν πέθανε, θεός σχωρέστην και την μάνα μου, δεν το έκανα θέμα. 

Νικήτας Παπαίωάννου

Δεν υπάρχουν σχόλια: