Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

ΔΡΕΣΔΗ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

Ένα γιατί, αναπάντητο από τότε, ένα γιατί που απαιτεί απάντηση τώρα

Αν και έχουν περάσει 70 χρόνια από τον βομβαρδισμό της Δρέσδης, το γιατί έγινε αυτός ο βομβαρδισμός παραμένει ακόμα αναπάντητο. Ένα αντίστοιχο γιατί προς την Γερμανική πολιτική ηγεσία, για ότι κάνει στη χώρα μας. Το σκίτσο της Αυγής, που συνέπεσε με την επέτειο της καταστροφής της Δρέσδης (Τη νύχτα της 13 προς 14 Φεβρουαρίου 1945,) ενόχλησε την Γερμανική πολιτική ηγεσία, ενώ δεν έχει απαντήσει ακόμα γιατί κάνει στην Ελλάδα ότι έκαναν οι Σύμμαχοι (Αγγλοαμερικανοι) στη Δρέσδη. Διαφέρει η μέθοδος , αλλά έχουμε τα ίδια αποτελέσματα. Περιληπτικά η Δρέσδη δεν είχε καμία στρατηγική σημασία, δεν είχε άμυνα έναντι βομβαρδισμών και βομβαρδίστηκε ενώ ο πόλεμος ουσιαστικά είχε τελειώσει. Το ίδιο που έγινε με τη Χιροσίμα και τα Ναγκασάκι. Στη Δρέσδη υπήρξαν μόνο πολίτες νεκροί γύρω στις 20 με 25000 και ισοπεδώθηκαν  η ιστορική Όπερα της πόλης, πολλά Μουσεία και η Εκκλησία της Παναγίας τεχνοτροπίας Μπαρόκ και το 90% του ιστορικού κέντρου της πόλης. Συνολικά καταστράφηκαν πάνω από 6.480.000 τετραγωνικά μέτρα.
Ο Βρετανός Ιστορικός  Φρέντερικ Τέιλορ (Dresden: Tuesday, 13 February, 1945), δεν απέκλειε το ενδεχόμενο να χαρακτηριστεί έγκλημα πολέμου.
Αυτό που γίνεται στην πατρίδα μας σήμερα είναι έγκλημα ειρήνης. Αν στενοχωρήθηκε ο Σοϊμπλε με το σκίτσο, ας το ξανασκεφτεί. Να στενοχωρηθεί με τα ανθρώπινα θύματα που αφήνει πίσω της η πολιτική του. Είναι  ίδια με τα θύματα που άφησαν πίσω τους οι βόμβες των αγγλααμερικανων σε αμάχους.

Νικήτας Παπαϊωαννου

Πήγες







Δεν υπάρχουν σχόλια: