Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

ΤΑ  ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΑ,  ΤΑ  ΠΑΧΥΣΑΡΚΑ  ΚΑΙ ΤΑ  ΒΛΑΜΜΕΝΑ


Κειμενο: Σκοτεινή του Κουρέντη

Διαφημιστική δαπάνη 200.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ για την παχυσαρκία των Ελληνόπουλων. Την ώρα που πεθαίνουν της πείνας από το μνημόνιο,  το ΕΣΠΑ μεριμνά για την παχυσαρκία τους και αναθέτει στο Αγλαΐα Κυριακού διαφημιστική καμπάνια. Αρχίζω να αναρωτιέμαι αν εκτός του προέδρου του Αγλαΐα και του Άδωνη είμαι και εγώ βλαμμένο.
Για τον Άδωνη δεν το συζητάμε, είναι βλαμμένο με βούλα. Ο πρόεδρος προς στιγμή, λένε οι πληροφορίες, αναρωτήθηκε αν είναι βλαμμένο που δεν παίρνει το κάτι τις του από το κονδύλι της διαφήμισης και όταν σιγουρεύτηκε πως είναι βλαμμένο, ζήτησε μερδικό. Η εμπειρία του ως τραπεζικός ήταν αρκετή για να ξέρει πως μοιράζεται το χρήμα.
Εγώ, το τρίτο βλαμμένο, αρχίζω να αναρωτιέμαι αν σκάνδαλο είναι το πώς μοιράζονται και τρώγονται τα λεφτά του ΕΣΠΑ και το κυρίως σκάνδαλο είναι αυτή καθεαυτή η διαφημιστική δαπάνη για την παχυσαρκία και  το μοίρασμα της πίτας-λείας είναι το έλασσον.  

Πρόταση
Να ακυρωθεί άμεσα η διαφήμιση για την παχυσαρκία – με τρελαθούμε τελείως-  και τα λεφτά να πάνε στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Ομοίως, έχει ξεσκιστεί η ΔΕΗ με διαφημίσεις για  το κοινωνικό τιμολόγιο, αγνώστου κόστους.

Πρόταση
Να κόψουν τις διαφημίσεις και τα λεφτά να πάνε σε αυτούς που τους έχουν κόψει το ρεύμα και ξεπαγιάζουν
Το ίδιο γίνεται με τον ΕΟΠΥΥ και λοιπούς κρατικούς οργανισμούς και υπηρεσίες.

Ίσως πάλι τέτοιες διαφημίσεις να έχουν τον λόγο τους. Οικονομική ενίσχυση των απόρων καναλαρχών και εκδοτών που στηρίζουν την κυβέρνηση.


Στο πρόσφατο παρελθόν ο Μπετενιωτης αναρωτιόταν με επερώτηση του στον τότε   Παπακωνσταντινου πως «αιτιολογείται η προκήρυξη της ΔΕΗ για διαφημιστική δαπάνη ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ;» (!)  Φεβρουάριος του 2012

 
Και ακόμα «Ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) ο μοναδικός οργανισμός εθνικής εμβέλειας στο είδος του, υπέγραψε μετεκλογικά μια σύμβαση της τάξης των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ με θέμα τη διαφήμιση του ΟΠΕ , μέσω του έντυπου τύπου, ραδιοφώνου κλπ στο ...εσωτερικό της χώρας  και όχι στο εξωτερικό» (Δελτίο Τύπου από πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ, το 2008).

Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να ψαχνόμαστε και εδώ στην Αίγινα;



Βιογραφικά τίνα στοιχεία του Τομπουλογλου της Αγλαΐας
Επί χρόνια στέλεχος της ΝΔ, υποψήφιος βουλευτής αλλά και υποψήφιος δήμαρχος.
Επαγγελματική εμπειρία και προϋπηρεσία : Από το 1978 υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Προϊστάμενος Υπηρεσίας Εξωτερικού Εμπορίου και Συναλλάγματος (1978-1987),  Αντιπρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών “Π. & Α. Κυριακού” (1989-1993),  Εκλεγμένος Εκπρόσωπος του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (2011-Σήμερα), Εκλεγμένο μέλος της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) και μέλος της επιτροπής «Ισότητας και Θεσμών». (2011-Σήμερα), Πρόεδρος και ισόβιο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Π. & Α. Κυριακού» από το 2012
 Γενικός Γραμματέας της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας (1980-1982)• Τομεάρχης Δυτικής Αθήνας της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. (1980-1982)• Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. και Υπεύθυνος Ιδεολογίας Τύπου και Διαφώτισης (1985-1987) και ταυτόχρονα εκπρόσωπος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. στην Κεντρική Επιτροπή Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Κ.Ε.Τ.Α.),  Το 1986, 1990 και 1998 εκλέχτηκε πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Χαλκηδόνας.  Στις Βουλευτικές Εκλογές του 1996 ήταν για πρώτη φορά υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στη Β΄ Αθήνας και πήρε 26.300 σταυρούς, Στις Βουλευτικές Εκλογές του 2004, υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στη Β Αθήνας, πήρε 26.616 σταυρούς, Στις Δημοτικές Εκλογές του 2010 ήταν ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος στον καλλικρατικό Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας. Στην δεύτερη Κυριακή, μετά το θάνατο του αντιπάλου του πρώην Δημάρχου Νέας Χαλκηδόνας Γιώργου Αποστολάκη (μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής), έλαβε ποσοστό 48,5% απέναντι στη σημερινή Δήμαρχο και χήρα του αποβιώσαντος κ. Ευτυχία Γαϊτανά – Αποστολάκη και είναι από 01-01-2011 επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου και Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής.

Ένα βιογραφικό σκέτο σκάνδαλο. Κομματική ανέλιξη  προϋπόθεση επιτυχούς σταδιοδρομίας. Και μια που μπλέξαμε με βιογραφικά το αντίστοιχο κομματικό βιογραφικό του δημάρχου μας. Όπως λέει στο εισαγωγικό ήταν δημοτικός υπάλληλος επί 35 χρόνια και επί 35 χρόνια υπηρέτησε από θεσμικές θέσεις την τοπική αυτοδιοίκηση, δηλαδή δεν δούλεψε ποτέ του.
Παρ όλα αυτά η επαγγελματική του εμπειρία στου πρόποδες του Υμηττού (Υπεύθυνες θέσεις στα νεκροταφεία Βύρωνα και Καισαριανής), αξιοποιήθηκε στο ….θάψιμο του νησιού. Όλες αυτές οι αιρετές θέσεις είναι κομματικές προωθήσεις που για να μη αντιδρούν οι πολίτες, τις ονομάζουν αιρετές. Φως φανάρι,  35 χρόνια δεν είναι αιρετές είναι αυθαίρετες !


Σάκης Σακκιωτης (Βιογραφικό στην ιστοσελίδα του Δήμου Αίγινας)
Δημοτικός Υπάλληλος  με Υπηρεσία (35) ετών :
Υπηρέτησε από θεσμικές θέσεις επί 35 χρόνια την Τοπική Αυτοδιοίκηση:
1) ως Πρόεδρος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της Νομαρχίας Αθηνών, επί συνεχείς θητείες.
2)  ως μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Νομαρχίας Αθηνών, επί συνεχείς θητείες.
3) ως Πρόεδρος της Επιτροπής αξιολόγησης ουσιαστικών προσόντων εργαζομένων στην Τοπική αυτοδιοίκηση, επί συνεχείς θητείες.
4) ως Αντιπρόεδρος καταρχήν και στη συνέχεια ως Αναπληρωτής Πρόεδρος – με συνεχείς θητείες – κάνοντας χρέη Προέδρου για ικανό διάστημα του ΤΑΜΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΤΥΔΚΥ).
5) ως Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων.
6) Ως Γενικός Σύμβουλος της  ΑΔΕΔΥ.
7) ως Πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων Δήμων ΒΥΡΩΝΑ-ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ και ΥΜΗΤΤΟΥ.
8) ως Προϊστάμενος του Διοικητικού Τμήματος του Δήμου Καισαριανής πλέον των δύο (2) δεκαετιών.
9) ως Γενικός Γραμματέας του  Δικτύου Αειφόρων Νήσων «ΔΑΦΝΗ».
10) ως Πρόεδρος δικτύου Σαλαμινομάχων.
11) ως Συντονιστής πρωτοβουλιών Δημάρχων Αργοσαρωνικού για την ανάπτυξη της περιοχής μας.
12)  ως μέλος του Διοικ. Συμβουλίου του ‘’Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας ‘’
13)  ως Γεν. Γραμματέας του Α.Ο.Α. ‘’ ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ’’

14) Γεν. Γραμματέας του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αίγινας






Δεν υπάρχουν σχόλια: