Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Επιδότηση Νέων Αγροτών και στην Αίγινα
plus Ιχθυοκαλλιέργειες και Οικόσιτα



1. Τέλος στον αποκλεισμό επιδότησης των νέων της Σαλαμίνας Αίγινας και Αγκιστρίου που θέλουν να παραμείνουν στον τόπο τους ως αγρότες θέτει η 6η τροποποίηση της ΚΥΑ 704 του Μέτρου 112 "Εγκατάσταση Νέων Γεωργών".
Στο άρθρο 1  αναφέρει χαρακτηριστικά:
"iii. Ειδικά για την Περιφέρεια Αττικής, οι περιοχές εφαρμογής του προγράμματος είναι οι αναφερόμενες στο Παράρτημα IV της παρούσας καθώς και οι περιοχές της τέως επαρχίας Τροιζηνίας και των νήσων Κυθήρων, Αντικυθήρων, Αγκιστρίου, Αίγινας, Σαλαμίνας, Πόρου, Σπετσών και Ύδρας." 

Λεπτομέρειες, προϋποθέσεις κλπ δικαιολογητικά στο ΦΕΚ 3184/Τευχος Δευτερο/16 Δεκεμβρίου 2013 και στην ΚΥΑ 704*

Εκείνο πού με λύπη διαπιστώνεται είναι πως, οι όποιες δράσεις και πρωτοβουλίες αναπτύσσονται για τον πρωτογενή τομέα στο νησί, δεν οφείλονται στις πολιτικές και στρατηγικές του δημοτικό-πολιτικού μας συστήματος.
Οι αποφάσεις για παράδειγμα του δημοτικού συμβουλίου για τα οικόσιτα (δημοσιεύονται κατωτέρω), ελήφθησαν κάτω από την πίεση και την επεξεργασία των πολιτών και του αγροτικού συλλόγου Αίγινα.
Η ένταξη νέων αγροτών σε επιδοτήσεις για να παραμείνουν στο τόπο τους έγινε ερήμην του τοπικού συστήματος διαπλοκής, που αυτοθαυμάζεται  ως δημοτική αρχή. 

 *Όποιος δεν μπορεί να τα βρει στο διαδίκτυο, μπορούμε να του τα στείλουμε.


2. Τοπικο Συμβουλιο Περδικας για τις Ιχθυοκαλλιεργιες

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας πρός τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά , τούς αρμόδιους Υπουργούς , τούς Βουλευτές της Περιφερείας Α΄ Πειραιώς , τούς Κυβερνητικούς Φορείς και κάθε άλλο αρμόδιο πρόσωπο για την απαράδεκτη και πέραν πάσης δεοντολογίας και τήρησης των Δημοκρατικών κανόνων και του Συντάγματος ενέργεια λήψης αποφάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ( Ιούνιος 2013 και 5 Δεκεμβρίου 2013 ) που αφορoύν την ανάπτυξη μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στην θέση Λιγέα Αίγινας.

Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν παρά τίς κατηγορηματικά αντίθετες για το θέμα αυτό , επί σειρά ετών , αποφάσεις της Τοπικής Κοινότητας , του Δήμου Αίγινας και της Περιφέρειας Ατιικής οι οποίες έχουν βασιστεί σε πραγματικούς καί αποδεκτούς λόγους . Επίσης δεν έχει ληφθεί υπόψιν το γεγονός ότι εκκρεμεί απόφαση Συμβουλίου Επικρατείας για το θέμα αυτό .

Ζητούμε την άμεση ανάκληση των παραπάνω απαράδεκτων αποφάσεων και επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας στίς Ελληνικές αλλά καί στίς Ευρωπαικές Αρχές όπου θα καταφύγουμε για δικαίωση του δίκαιου αιτήματος μας.

 ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΡΔΙΚΑΣ

3. Αποφασεις για τα Οικοσιτα





Νικητας Παπαιωάννου

Δεν υπάρχουν σχόλια: