Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Τσιμέντο παντού...

Τι σχεδιάζει η Lamda Development στην Αίγινα


Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
Αποστολή με e-mail
Προσθήκη στο αρχείο
Μέγεθος κειμένου
Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Το νέο μεγάλο οικιστικό έργο της Lamda Development βρίσκεται στο νησί της Αίγινας και-εν αντιθέσει με το παραδοσιακό προεκλογικό «φρένο»- το υπουργείο Περιβάλλοντος άναψε, χθες, το «πράσινο φως» για την υλοποίησή του τουριστικού project. Συγκεκριμένα, το ΥΠΕΚΑ ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για την πολεοδόμηση του ιδιωτικού τουριστικού οικισμού Alkyonides Hill έκτασης 116 στρεμμάτων που βρίσκεται στην Πέρδικα της Αίγινας.
Το 2008 η Lamda Development αγόρασε, μέσω της κατά 100% θυγατρικής της ΓΕΑΚΑΤ,  το οικόπεδο προς 13,5 εκατ. ευρώ, με την εταιρεία να έχει, πλέον, τη δυνατότητα να προχωρήσει στην ανάπτυξή του. Σύμφωνα με παλαιότερη (2008) οικονομική έκθεση της εισηγμένης, το εκτιμώμενο κόστος επένδυσης της έκτασης διαμορφώνεται στα 50 εκατ. ευρώ.

Όπως προβλέπει παλαιότερος σχεδιασμός της Lamda Development, οι επιλογές αξιοποίησης του ακινήτου περιλαμβάνουν είτε την πώλησή του ως έχει είτε την ανάπτυξη και την πώληση κτηρίων κατόπιν συμφωνίας με τους τελικούς χρήστες.
Βέβαια, σήμερα πρώτη προτεραιότητα της εισηγμένης είναι  η προώθηση των διαδικασιών για την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών στην έκταση 6,2 χιλιάδων στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, project του οποίου η «τύχη» θα κριθεί οριστικά μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Σε κάθε περίπτωση η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων έχουν ισχύ 10 ετών.
Τι περιλαμβάνει το έργο
Σύμφωνα με την Lamda Development, οι επιτρεπόμενες χρήσεις γης επιτρέπουν οικιστική ανάπτυξη 22.000 τ.μ. του Alkyonides Hill, ενώ για ποσοστό πληρότητας 100%, ο πληθυσμός του οικισμού υπολογίζεται σε 650 άτομα. Το έργο θα περιλαμβάνει:
α) κατοικίες
β) ξενώνες για την φιλοξενία επισκεπτών
γ) εστιατόριο και καταστήματα πρώτης ανάγκης
δ) αθλητικές υποδομές
ε) κοινόχρηστους πράσινους χώρους, πεζόδρομους και κεντρική πλατεία
στ) εσωτερικό οδικό δίκτυο
ζ) κοινόχρηστες θέσεις στάθμευσης και
η) ηλεκτρο/Μηχανολογικές (Η/Μ) εγκαταστάσεις
Επίσης, οι επιτρεπόμενες χρήσεις γης προβλέπουν την κατοικιών, ανάπτυξη εστιατορίων, αναψυκτηρίων, εμπορικών καταστημάτων, κατοικιών, ξενώνων με μέγιστο δυναμικό 10 κλινών και αθλητικών εγκαταστάσεων.
Για την έκταση, που είναι διαιρεμένη σε τέσσερις τομείς, προβλέπεται μέγιστο ποσοστό κάλυψης 40 και 45% και συντελεστής δόμησης από 0,25 έως 0,45 (ανά τομέα). Ακόμη, το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος των κτηρίων στους τομείς Ι, ΙΙ και ΙΙΙ ορίζεται σε 7,5 μέτρα, μετρούμενο από το γύρω φυσικό έδαφος, ενώ το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος των κτιρίων στον τομέα IV είναι τέσσερα μέτρα.
Με την ανάπτυξη του οικισμού θα πρέπει ταυτόχρονα να υλοποιηθούν σημαντικά έργα υποδομής, όπως δίκτυο ύδρευσης και άδρευσης και εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού.


Πηγή:www.capital.gr


      Για να δούμε τώρα τις αντιδράσεις. Μετά την υπόθεση των οχυρών ένα ακόμη πλήγμα διαφαίνεται στον ορίζοντα.

                                                                                                               Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: