Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

ΨΩΜΙ ΚΙ΄ ΑΛΑΤΙ

Φαγαμε ψωμι κι΄αλατι μαζι. Πεντε απο τα καλα παιδια στον ΟΤΕ, συναδελφοι και συναγωνιστες στα ψηφοδελτια του ΣΥΡΙΖΑ.  

Νικήτας Παπαϊωάννου


Δημήτρης Στρατούλης Υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β' Αθηνών

Βιογραφικά στοιχεία

  • Βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ & υπεύθυνος της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΕΚΕ) του υπουργείου Εργασίας. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Νομικός, πολιτικός επιστήμονας, διδάκτορας νομικής στις εργασιακές σχέσεις.
  • Εργάστηκε στην Υποδιεύθυνση Εργατικών Θεμάτων του ΟΤΕ. Ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των εργαζομένων, υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Αντιπροσωπευτικής Συνέλευσης Κοινωνικού Ελέγχου του ΟΤΕ, καθώς επίσης μέλος της Διοίκησης & Γραμματέας Κοινωνικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ.
  • Υπήρξε Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ) και μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Δραστηριοποιήθηκε ενεργά στο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ τη δεκαετία 2000 - 2010.
  • Διετέλεσε συντονιστής της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.
  • Συγγραφέας του βιβλίου «Οι εργασιακές σχέσεις στη δίνη του νεοφιλελεύθερου τυφώνα» (Ελληνικά Γράμματα, 2005) και του συλλογικού βιβλίου «Ανεργία και Απασχόληση στην Ελλάδα» (Σύγχρονη Εποχή, 1991).
  • Γεννήθηκε στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Παντρεμένος με τη δικηγόρο Ευαγγελία Σαλτού, πατέρας δύο παιδιών.
 Κοινοβουλευτικό έργο Ιούνιος 2012 – Ιανουάριος 2014
  • Κατέθεσε 1166 μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου (ερωτήσεις, επερωτήσεις, αναφορές, αιτήσεις κατάθεσης εγγράφων) και μίλησε 98 φορές στην Ολομέλεια της Βουλής.
  • Διετέλεσε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της Επιτροπής για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής.
  • Συμμετείχε στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες Φιλίας: Ελλάδας-Παλαιστίνης, Ελλάδας-Μοζαμβίκης, Ελλάδας-Γαλλίας, Ελλάδας-Ρωσίας.
  • Στα πλαίσια λειτουργίας της ΕΕΚΕ Εργασίας κατατέθηκαν 40 Τροπολογίες για την επίλυση εργασιακών και ασφαλιστικών θεμάτων, όπως η επαναφορά των συντάξεων στους ανασφάλιστους υπερήλικες και ομογενείς, η θέσπιση ευνοϊκών ρυθμίσεων για τους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ και άλλα ταμεία αυτοαπασχολούμενων, η παράταση των αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων στα ΑμεΑ.



   Δημήτρης Γάκης Υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

  • Εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος του ενιαίου Δήμου Ρόδου (2010), ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΡΟΔΟ-ΚΟΚΚΙΝΟ.
  • Υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου του Συνασπισμού της Αριστεράς των κινημάτων και της οικολογίας (ΣΥΝ) στις εκλογές του 2004 και ακολούθως του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις εκλογές του 2007, του 2009 και του Μαΐου 2012. Εξελέγη βουλευτής του νομού Δωδεκανήσου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Διετέλεσε για 12 χρόνια, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του ΣΥΝ.
  • Συμμετοχή σε μια σειρά από κοινωνικούς , επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς, έχοντας διατελέσει : α) Πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος Ρόδου της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, β) Αντιπρόεδρος του τοπικού παραρτήματος Ρόδου του Κ.Ε.Κ. ΙΝ.Ε. της Γ.Σ.Ε.Ε., γ) Αντιπρόσωπος στην ΟΜΕ-ΟΤΕ, δ) γραμματέας του τοπικού τμήματος της ΠΕΤΕΜ-ΟΤΕ, κ.ά.
  • Γεννήθηκε στον Πολύλακκο Κοζάνης το 1957 Είναι φυσικός και εργάστηκε στον ΟΤΕ . Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός τέκνου
 Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες
    Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων
    Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών
    Υποεπιτροπή νησιωτικών και ορεινών περιοχών
    Επιτροπές Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ για τα ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ και ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


Βαγγέλης Διαμαντόπουλος Υποψήφιος βουλευτής Καστοριάς

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhDqsKASdTw9E-JSlS7OsTptN2MlP95DH7M88h2AJ0aiqkLYDq137pRYDIt1qbZ0Y3Dmj3-YtmeHGFjvi9PMhgtmuaNQpwDBk1YNn2_c46841XtZ4MOUNT4EZdaP-rPbW92z7G1_cLD/s1600/%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82.JPG
Ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, είναι τεχνικός Τηλεπικοινωνιών και μετάδοσης πληροφορίας. Γεννήθηκε στο Βοτάνι Καστοριάς το 1980. Εργάστηκε στην εταιρεία IOVEL για την ERICSSON HELLAS με εξειδίκευση στην εγκατάσταση ψηφιακών κέντρων. Από το 2006 εργάζεται στον ΟΤΕ. Παράλληλα, είναι πρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου Βοτανίου, αντιπρόεδρος της ΠΕΤ-ΟΤΕ Καστοριάς, μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας, της κινηματογραφικής Λέσχης Καστοριάς αλλά και του Συνδέσμου φίλων του Άρη Καστοριάς. Συμμετείχε στην ανθρωπιστική αποστολή στην Γάζα επιβαίνοντας  στο ιστιοφόρο Estelle και συνελήφθη από τις Ισραηλινές αρχές. Εξελέγη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Καστοριά για πρώτη φορά τον Μάιο του 2012.



Τάσος Κανταράς Υποψήφιος βουλευτής Χαλκιδικής
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiV10cojUHikRrNTv8XsMVz0mVqWv_RwGJwqJ-v917gHrzTGWYwPw6VxbwZSXphCnIKoPMIJnyTLxGzssFL39dG9zwFd3NaOyarHX63NBC-fr3fZ3QgS-SO_lVbqRgln8RneLQAvTJm/s1600/kantaras_mikro.jpg
  • Εργάστηκε στο ΟΤΕ όπου ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση. Εκλέχθηκε κατ’ επανάληψη στα όργανα της ΠΕΤ-ΟΤΕ
  • Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Υπεύθυνος Αγροτικής Πολιτικής του Κόμματος.
  • Επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Πολυγύρου.
  • Μέλος του Δ.Σ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). Αντιπρόεδρος της επιτροπής Πρωτογενούς Τομέα της ΚΕΔΕ.





Κώστας Γκοντίνος Υποψήφιος βουλευτής Χαλκιδικής
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi1Hhens1UAJq19sM7wDgSL_GmwePt97q0cVlcOZid2jDT_vpaS3ckEMm-nWtcVaO6TPnGyLwLCcvH8tiKii-Wx1iAjYIKxk40yGy4RL_HhEyP2OJJ_7fnEViOGnMQu6qaCBdzYoZw1/s1600/gontinos+ph.jpg
  • Γεννήθηκε και διαμένει στο Νεοχώρι.
  • Διετέλεσε Δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρναίας.
  • Ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση και εκλέγονταν επι σειρά ετών μέλος του προεδρείου της ΠΕΤ-ΟΤΕ και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
  • Για την κοινωνική και πολιτική του προσφορά τιμήθηκε κατ’ επανάληψη με την ένταξή του ως υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στην Α Θεσσαλονίκης.
  • Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Χαλκιδικής.

-- 
Επισκεφθείτε το Blog μας http://syriza-ote.blogspot.gr/
Στείλτε μας email: syriza.ote@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: