Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Βρε ….Χάρη σου μιλάωωωω !!

 .

Από τους Κατσιμιχαίους κλέβουμε τον στίχο για τον κ. Χάρη Κονιδάρη εκπρόσωπο τύπου της αρχιεπισκοπής, ελπίζοντας ότι δεν θα μας κοιτάζει με …μισό μάτι όπως την κ. Ρεπούση της ΔΗΜΑΡ και τον κ. Κουράκη του ΣΥΡΙΖΑ.  Να δούμε όμως πως ακριβώς έχουν τα πράγματα. Άκουσα λοιπόν την κ. Ρεπούση να λέει πως δεν της φαίνεται λογικό στο επαγγελματικό λύκειο για παράδειγμα, να διδάσκονται θρησκευτικά σε στυλ κατήχησης και να μη διδάσκεται το μάθημα της Ιστορίας. Κάτι αντίστοιχο είπε και ο κ.
Κουράκης του Σύριζα. Με κίνδυνο να …αμαρτήσουμε, λογικά ακούγονται αυτές οι προτάσεις των πολιτικών μας. Που είναι λοιπόν το πρόβλημα κ. Χάρη που μας ….στραβοκοιτάτε κάπως αν-Ορθόδοξα θα έλεγα. Αν-Ορθόδοξα λοιπόν τη συνοδεία αλαζονείας και οργής στην ανακοίνωση σας, δηλαδή δυο εκ των επτά θανάσιμων …αμαρτημάτων, με εκείνο το της αλαζονείας να θεωρείται κατά την χριστιανική παράδοση, ως η μητέρα όλων των αμαρτημάτων.
Μπροστά στα αμαρτήματα σας αυτά κ. Κονιδάρη το υποτιθέμενο αμάρτημα της κ. Ρεπούση, ούτε στο ειρηνοδικείο δεν ….παραπέμπεται (από θρησκευτικής απόψεως πάντα).
Το πολιτικά συνεπές και ορθό θα ήταν να ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΤΕ κ. Κονιδάρη κατά της κατάργησης του μαθήματος της ιστορίας στα επαγγελματικά λύκεια για παράδειγμα και για την γενικότερη υποβάθμιση της παιδείας, που ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ από την κυβέρνηση και να ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΤΕ στη κατάργηση  των θρησκευτικών που απλά ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ από ένα κόμμα (κατά την γνώμη μας πολύ σωστά).
Σε μια τέτοια αντίδραση σας θα πίστευα το αγαθό των προθέσεων σας πως στηρίζονται σε θρησκευτικούς και παιδαγωγικούς λόγους, όπως τέλος πάντων εσείς τους καταλαβαίνετε αυτούς τους λόγους. Τώρα και μετά την μετά ειρωνικών και υποτιμητικών σχολίων κατά της κ. Ρεπούση ανακοίνωση σας, θα μου επιτρέψετε την εκτίμηση πως αυτή σας η αντίδραση δεν γίνεται για θρησκευτικούς ή παιδαγωγικούς λόγους, αλλά για ιδεολογικούς και πολιτικούς.
Η κατήχηση γίνεται από την εκκλησία με τα κατηχητικά της και μάλιστα γίνεται ιδιαίτερη μνεία από την Αποστολική Διακονία, εκδίδονται φυλλάδια και οδηγίες, διοργανώνονται σεμινάρια από όπου αποφοιτούν κατηχητές κλπ. Αυτό παρέχει την δυνατότητα του ελέγχου από την εκκλησία της παρεχομένης κατήχησης. Με τους θεολόγους των σχολείων πως ελέγχεται η εκκλησιαστική ορθότητα της κατήχησης; Άρα πιο λογικό ακούγεται να διδάσκεται θρησκειολογία στα σχολεία και κατήχηση να γίνεται στα κατηχητικά
Δεν φαντάζομαι να προτείνεται λοιπόν σε αμέσως επόμενη παρέμβαση σας, το σετ μαθημάτων βιολογία-ιστορία-φιλοσοφία-θρησκευτικά να διδάσκονται από κατηχητές της εκκλησίας.

Αλλά φαντάζομαι πως και αυτό θα το αρνηθείτε πως συμβαίνει, γιατί εσείς σκέπτεστε τα ελληνόπουλα και όχι μικροκομματικά και συμφεροντολογικά. Αφού λοιπόν σκεφτόμαστε όλοι τα ελληνόπουλα, επίθεση στη κυβέρνηση που στέλνει την εκπαίδευση …αδιάβαστη και ως έχετε δικαίωμα, διαφωνήστε με την όποια πρόταση για τα θρησκευτικά.
Εκτός και λειτουργείτε ως λαγός της κυβέρνησης και στρέφετε την προσοχή του κόσμου στο τα της θρησκευτικής εκπαίδευσης ως το μείζον, με τη στήριξη ευτελών υποκειμένων των ΜΜΕ και αδιαφορείτε για την κατάπτωση της εκπαίδευσης, κατάπτωση  στην οποία  οδηγείται από την κυβέρνηση.
Ελπίζοντας πως σε επόμενη παρέμβαση σας δεν θα συμπεριλάβετε  τινά των λοιπών 5 θανάσιμων …αμαρτημάτων.

Μετά τιμής
Νικήτας Παπαϊωάννου*


* Το …όγδοο θανάσιμο αμάρτημα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: