Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

30 min ΑΠΟ ΑΙΓΙΝΑ - ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΜΕ ΘΕΑ







Πουλήθηκαν ανύπαρκτα οικόπεδα σε ανύπαρκτες περιοχές, διπλοτριποπουλήθηκαν σε περισσότερους του ενός αγοραστές, σε απροσπέλαστες ακόμα και με τανκς περιοχές, δάση βουνά ραχούλες - κλάψανε και μανούλες και φυσικά γυρίστηκαν και κινηματογραφικές ταινίες. Ακολουθουν οι ανακοινώσεις του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Φιλάθλων Ολυμπιακού Πειραιώς
Είναι ιδιαίτερα εύγλωττες για το τότε πνεύμα, που σαν …Αρχαίο Πνεύμα Αθάνατον, ζει και βασιλεύει και τη χώρα ….κυριεύει. Δεν ξέρουμε πως κατέληξε η ιστορία, εκτός του ότι ο Αι Γιάννης δεν χτιστηκε ποτέ, ως Ολυμπιακούπολη.Το Χωροταξικό για τον Τουρισμό ως γνωστόν είναι στο στόχαστρο φορέων, οικολογικών οργανώσεων, κομμάτων, πολιτών … κλπ.
Δεν θα ασχοληθούμε με αυτό, αλλά με αφορμή το χωροταξικό, να θυμίσουμε μια ωραία κομπίνα που φαίνεται πως είχε στηθεί στη γειτονία μας. Ο Αι Γιάννης λοιπόν, του συμπλέγματος των Διαπορίων Νήσων, είχε βγει στο σφυρί το 1966, προκειμένου να κτιστεί η Ολυμπιακούπολη, για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Πειραιά. Στο πνεύμα της εποχής, οικόπεδα με δόσεις, φως-νερό-τηλέφωνο, 30 λεπτά από Ομόνοια.



















Νικήτας Παπαϊωάννου

Πρώτη δημοσίευση 30-Αυγούστου-2013, AeginaLight




Δεν υπάρχουν σχόλια: