Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΑΝΗ ?



Στο αυτοπροσδιοριζομενο ως φεστιβάλ και ως διεθνές στην Αίγινα, οι τιμές εισιτηρίων στις συναυλίες, διαμορφωνονται στα 12, 7 και 5 ευρώ εκτός μιας παράστασης που έχει γενική είσοδο 15 ευρω. Το εισιτήριο των 7 ευρώ αναφέρεται στους φοιτητές, στους ΑΜΕΑ και στους ΑΝΕΡΓΟΥΣ. Στη σημερινή 23/8 συναυλία της Γαλανη ΑΜΕΑ, ΑΝΕΡΓΟΙ και φοιτητές για να απολαύσουνν την πληθωρικοτητα της καλλιτεχνιδος πρεπει να τα σκασουν χοντρα καταβαλλοντας 15 ευρω. Το ιδιο και η πιτσιρικαρια γιατι δεν ισχυει το παιδικο των 5 ευρω. Δεν το τραβαει ο οργανισμός τους ενα μποϋκοταζ και να μη παει κανείς ; Εγω πάντως το προτεινω. Ελπιζω η κ. Ντορα να δειξει κατανοηση για την προταση μας, αλλα και αν οχι δεν πειραζει. Το σημαντικο ειναι να σταλει εστω και ετσι ενα μηνυμα μια που η απουσια ειναι πιο ευκολη απο την παρουσια, που απαιτει καμια φορα αγωνιστικοτητα και αλλα τετοια. Ας πανε μονο οι φιλοι της Ντόρας και οσοι μεσα απο τέτοιες εμφανίσεις τους, θεωρουν πως καταξιωνονται στα ματια οσων διαφεντευουν τον πολιτισμο στο νησι. Μαλιστα το φεστιβαλ της κ. Μπακοπουλου εχι μεταξυ αλλων υποστηρικτων (όπως αναφερει το εντυπο προγραμμα των εκδηλωσεων) τους Super Market Κρητικός, την Μητροπολη Αίγινας και τον δημο Αίγινας. Αμφοτεροι κοπτονται για τους μη έχοντες. Αλλα καμια φορα παλι, δεν πολυσκανε, όπως στην περιπτωση υποστήριξης των ανωτερω επιλογων της Μπακοπούλου. Διότι άλλο ένα πιάτο φαΐ μη μας πεθάνουν και εκτεθούμε και αρχίσει ο κόσμος να αναρωτιέται για τον ρόλο μας στην κοινωνία και άλλο η συναυλία. Σιγα μη θελουν να τρωνε και μετα μουσικής. Αμην !!

Νικήτας Παπαϊωάννου

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι η ανάρτησή σας απέδωσε. Μόλις 1000 παρακολούθησαν τη συναυλία! Πολλοί απ' αυτούς ήταν μισητοί Παρασκευάδες, που έλεγαν ότι 2-3 τέτοια τους φέρνουν στην Αίγινα, παρά τους σωρούς των σκουπιδιών, το ότι δεν είχαν νερό κλπ.
Ξέρω όμως ότι είσαστε καλών προθέσεων. Όταν έρθετε στην εξουσία, θα τα διορθώσετε αμέσως όλα!!!

Admin είπε...

Οι απόψεις μου δεν εξαρτωνται απο τον βαθμο αποδοχής τους για να τις διατυπωσω. Τα πραγματα δεν διορθωνονται μονα τους απο την εξουσια, αλλα απο την ενεργη παρουσια μας, νομιζω. Ειναι αργα για να διεκδικω συμμετοχη στους μηχανισμούς εξουσίας και απαγορευτικο για μενα το τιμημα που πρεπει να καταβάλλει για να σε αποδοχτει το συστημα. Ευχαριστω για τις παρατηρήσεις σας.
Ν.Π.

Ανώνυμος είπε...

Η αφ' υψηλού ειρωνία για το απαγορευτικό κόστος της συμμετοχής του φτωχού κοινού στη συναυλία δίνει και το στίγμα στις κατευθύνσεις για τον ντόπιο πληθυσμό: Του υπηρέτη, του σερβιτόρου και του καθαριστή. Φτηνά επιχειρήματα ελιτιστών που χρησιμοποιούν και ακονίζουν την αντίθεση ντόπιου και παρασκευά για να μας πουν για μια ακόμα φορά για την προηγμένη τους χρήση: τα ακουμπάμε στα αφεντικά σας κι εσείς θα μας υπηρετείτε. Συνάδει βεβαίως και με τις εκτιμήσεις Κατσικάρη για "υψηλής ποιότητας τουρισμό" κι όχι φτωχομπινεδιάρηδες. Και βεβαίως για τους "υπηρέτες" στις βίλες των πλουσίων σε ένα νησί που βρίσκεται πλησίον της Νέας Υόρκης. Φτου σας! Ο πολιτισμός σας, σαν τις τσέπες σας είναι: Ερμητικά κλειστός και μονοφαγάς. Ό,τι μουσική και να ακούτε η ίδια παρασιτική φάρα είστε.

Admin είπε...

Αυτη ηα παρασιτικη φαρα που λετε κ. Ανωνυμε, δεν κανει τιποτα που να το πληρωνει απο την τσεπη τησ. Ιδιοποιειται δημοσιο χωρο, κοινωνικο πλουτο και δημοσιεσ δομεσ για να σκοτωνει τον πολιτισμο και να επιβεβαιωνει ετσι τον μικροαστισμο τησ και την ανια τησ. Η συναυλια τησ Γαλανη δεν ηταν μουσικο γεγονοσ αλλα κοινωνικο status για αυτουσ. Η διαφιμηση που εγινε ολο το προηγουμενο διαστημα στη γαλανη με αποκορυφωμα την συναυλια, επεβαλε η συναυλια να δοθει δωρεαν για τουσ Αιγινητεσ. Ξεσκιστηκαν ολα τα τοπικα μεσα και εξω στην προβολη του δισκου τησ, τησ παρασχεθηκε δημοσιοσ χωροσ (παραλια τησ Αυρασ) και υποστηριχτηκε απο δημο και μητροπολη. Δικαιωμα του καθενοσ ειναι να παριστανει πωσ δεν καταλαβαινει τι γινεται, αλλα μη ζηταει και ρεστα.