Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Ο «χαλβάς», που παριστάνει το μάγκα…

«… ν στόν διωτικό τομέα, πό σους χουν ποκτήσει κάποιο δημόσιο ξίωμα,λλοι χουν χτίσει τά σπίτια τους μεγαλοπρεπέστερα πό ,τι τά δημόσια οκοδομήματα, χι μόνο καλύτερα πό τούς πόλοιπους, ν λλοι, πού γόρασαν κτήματα, καλλιεργον τόση γ ση οτε στό νειρό τους δέν εχαν λπίσει». 

Δημοσθένης: «Περί Συντάξεως». 
_______________________________________________
Είναι από τα πιο γελοία των θεαμάτων, να βλέπεις κάποιον «μπόμπο», κάποιον καλοταισμένο κι εντελώς «απερπάτητο» τύπο, να παριστάνει τον αλανιάρη.
Να βλέπεις τύπους, οι οποίοι-άνευ βοηθείας- δε μπορούν να δέσουν, ούτε τα κορδόνια τους, να καμώνονται τον…βαρύ κι ασήκωτο.
Τύπους, οι οποίοι, όταν αντικρίσουν το «αφεντικό» (Μέρκελ, Ομπάμα, Λατσης, Σάλας, Κόκκαλης, Μπόμπολας κλπ) κάνουν τούμπες και τεμενάδες, να μιλούν με ύφος τσογλανόμαγκα.
Κάτι τέτοιο είδαμε στην ομιλία του φερόμενου κι ως Έλληνα Πρωθυπουργού, σήμερα στη ΔΕΘ.  Η ομιλία Σαμαρά-αυτή καθ’ αυτή- δεν αντέχει  σε κριτική, διότι το επίπεδο και περιεχόμενό της προσιδιάζει περισσότερο σε ρεπορτάζ«μεσημεριανάδικου», παρά σε πολιτικό κείμενο.
Για το λόγο αυτό, ο «τελειωμένος» τζουτζές των αποικιοκρατών (οι Γερμανοί τον ξέγραψαν, από τότε, που ως γνήσιος δούλος,  έσπευσε ν’ αλλάξει αφεντικό και να προχωρήσει στις πρόσφατες συμφωνίες με ΗΠΑ-Ισραήλ), προέβη σε κρεσέντο αυτοεξευτελισμού και γελοιότητας, όπως ακριβώς ταιριάζει σε παρηκμασμένα και χρεοκοπημένα υποκείμενα, σαν τον περί ου ο λόγος. Ο άνθρωπος, που μεγάλωσε μέσα σε αποστειρωμένα σαλόνια, ο τύπος, ο οποίος πνευματικά είναι παντελώς ακαλλιέργητος, αυτός, που αν δεν είχε «πλάτες», δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα στη ζωή του (καθόσον ασήμαντος κι άχρηστος),  προσπάθησε σήμερα-ελλείψει σοβαρού πολιτικού λόγου κι επιχειρημάτων-να κάνει τον…μάγκα, χρησιμοποιώντας ένα άθλιο και τραγικό ύφος, το οποίο περισσότερο τον γελοιοποίησε, παρά τον «ξελάσπωσε». Σα να βλέπεις τονΤαμήλο, ή την Άντζελα, να παριστάνουν τους διανοούμενους.
Απ’ τη μια, ο Σαμαράς ανέβηκε στη Θεσ/νίκη, φοβισμένος σαν το λαγό (ούτε την ομιλία του μοίρασε στους δημοσ/φους, ούτε στην καθιερωμένη συνέντευξη προέβη μετά.) κι απ’ την άλλη έκανε…βλαχομαγκιές από του βήματος της ΔΕΘ, μήπως και πείσει τους εναπομείναντες ηλίθιους και καθυστερημένουςψηφοφόρους.
Κι αυτό, ίσως, είναι το πιο επικίνδυνο: Η εικόνα ενός πανικόβλητου καιλαομίσητου Σαμαρά. Η εικόνα ενός προσώπου- τόσο χοντρόπετσου κι άνευ ίχνους προσωπικής αξιοπρέπεις-το οποίο προσπαθεί να κρατήσει τα προνόμια εκ της νομής της εξουσίας, με κάθε τρόπο
, ακόμα και με τον αυτοεξευτελισμό του!
Τέτοια υποκείμενα είναι εντελώς αδίστακταπαντελώς αντικοινωνικά κι άκρως επικίνδυνα! Προκειμένου να παραμείνουν στον «αφρό», δε θα διστάσουν, ακόμα και να στείλουν Έλληνες φαντάρους στην Αν. Ουκρανία, προς σφαγή, υπέρ του ΝΑΤΟ…

Δε θα διστάσουν να χύσουν ακόμα και αίμα!


https://seisaxthia.wordpress.com/2014/09/06/%CE%BF-%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%AC%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια: