Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016

ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΓΙΑ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ

ΦΟΒΕΡΟ ΚΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΟΤΑΤΟ
η συνταγή του γέροντα ....
Ρυζάκι Νυχάκι


Χωρίς πολλά λόγια. Ξεκινάς να φτιάξεις γαλατόπιτα ή γαλοπιτα που λέμε 
στην Αίγινα και διαπιστώνεις πως δεν φτάνει το σιμιγδάλι. Τρεις λύσεις 
υπάρχουν με πρώτη και καλύτερη την αυτονόητη, πας  κι  αγοράζεις 
σιμιγδάλι. 
Κλειστά,  είναι αργά και είναι και Κυριακή. Δεύτερη λύση φτιάχνεις 
μικρότερη ποσότητα.... Σωστό κι αυτό αλλά  έχω ταξίματα που πρέπει να 
φανώ συνεπής και εν τω μεταξύ έχω σπάσει τα αυγά έχω βάλει το γάλα και τη ζάχαρη κλπ κλπ. Αν το είχα δει από την αρχή ίσως κάτι να  γινόταν, 
αλλά τωρα είναι αργά. Άσε και τα ταξίματα και τότε........ 

ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ.... ρύζι και κορν φλαουρ, τι διάολο Ρυζάκι Νυχάκι Γέροντας θα ήμουν αν δεν σκεφτόμουν το ....ρυζάκι. αφού με ρύζι και κορν φλαουρ φτιάχνουμε ρυζόγαλο, πως θα ήταν ένας συνδυασμός γαλοπιτας και ρυζόγαλου στο φούρνο ;  ... Αναλαμβάνουμε άμεση δράση και το αποτέλεσμα εκτός πάσης 
προσδοκίας. 
Γευστικότατο και χορταστικότερο

*το ρύζι από αυτό που φτιάχνουμε σούπες γιατί δεν το θέλουμε σπυρωτό, να λειώνει στο στόμα θέλουμε. Το βράζουμε ξεχωριστά και το ρίχνουμε καλά σουρωμένο στο γάλα που βράζει... Μετά ρίχνουμε τα υπόλοιπα, που έχουμε εν τω μεταξύ προσθέσει κορν φλαουρ,  κατά τα γνωστά......
Δοσολογία δεν ξέρω με το μάτι το κάνω. Λίγη προσοχή όμως να μη γίνει ριζότο από το πολύ ρύζι, χρειάζεται......  μετρο. Να στήσω πάγκο κάτω στο λιμάνι ? 
Θα το σκεφτώ ......καλύτερα..  


ΚΑΛΗΝ  ΣΑΣ  ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: