Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

ΑΙΓΙΝΑ : ΕΝΑΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ - ΜΙΑ ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΙΑΤΡΟΣ, ΠΥΡΟΔΟΤΟΥΝ ΚΛΙΜΑ ΕΝΤΑΣΗΣ

Την ωρα που η Κεντρικη Ενωση Δημων και Κοινοτητων της χωρας δινει με τις προτασεις της (Παραρτημα 1) καποια διεξοδο στο δραμα τοσων χιλιαδων προσφυγων, ο δημαρχος Αιγινας δηλωνει, συμφωνα με το aeginalight,  πως  ¨σαν Δήμαρχος έχω κλείσει δύο φορές το λιμάνι και δεν θα διστάσω να το κλείσω και τρίτη",  και πως η Αιγινα δεν μπορει να φιλοξενησει ουτε ενα προσφυγα.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ
Βεβαια για οσους γνωριζουν την ......ανδρειοσυνη του δημαρχου μας , γνωριζουν πως τετοιες δηλωσεις για κλεισιμο του λιμανιου,  ειναι για το θεαθηναι, αλλα δημιουργουν κλιμα στους πολιτες, εκ του μη οντως. Ειναι ανευθυνη αυτη σας η σταση κ. Δημαρχε και επικινδυνη....
http://aeginalight.gr/article.php?id=83369

Σε μια λοιπον συνεδριαση της επιτροπης  ενταξης μεταναστων του δημου Αιγινας για το θεμα των προσφυγων και την προταση ομαδας πολιτων για δημοψηφισμα, απο δυο μελη της επιτροπης τονιστηκε πως ειναι εκτος αρμοδιοτητας της επιτροπης  μια οποιαδηποτε αποφαση για το προσφυγικο ζητημα και κακως συγκληθηκε η επιτροπη ενταξης μεταναστων. Την αποψη αυτη αποδεχτεικε ο προεδρος της επιτροπης και δεχτηκε σκληρη κριτικη απο τον δημαρχο... Ουσιαστικα δηλαδη συμφωνα με τον προεδρο του συμβουλιου ενταξης μεταναστων, το συμβουλιο δεν συγκληθηκε ΠΟΤΕ και αρα δεν πηρε καμια  αποφαση. Αυτο προκαλεσε εντονη αντιδραση του Δημαρχου ο οποιος επιδιωκει συγκληση του δημοτικου συμβουλιου με προταση κατα των προσφυγων η οποια ομως προταση να μη ειναι δικια του, αλλα ενος οργανου. Ετσι βαφτισε την συγκεντρωση ως την θεληση του λαου της Αιγινασς, την οποια θα φερει προς ψηφιση στο δημοτικο συμβουλιο..... Η αντικατασταση θεσμοθετημενων οργανων απο φιλιες συγκεντρωσεις ειναι επικινδυνο παιχνιδι κυριε δημαρχε της Αιγινας, παρα τις κορωνες σας ως λατρη της δημοκρατιας.

Το ολο κλιμα κατα των προσφυγων, πυροδοτειται και απο την ομαδα πολιτων για την ελληνικη πολιτικη, εκπροσωπουμενη δεοντως απο ιατρο του Κεντρου Υγειας, την ιδια ωρα που ο Ιατρικος Συλλογος Πειραια δινει την δικη του μαχη για την φροντιδα τους. (Παραρτημα 2) 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1
Επίσης, ο πρόεδρος  τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ κατέθεσαν συγκεκριμένες  προτάσεις :  :
  • Να υπάρξει δίκαιη κατανομή των προσφύγων τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εσωτερικό επίπεδο, λαμβάνοντας φυσικά υπόψη τυχόν εθνικές ιδιαιτερότητες.
  • Να διασφαλιστούν οι αναγκαίοι πόροι για τους δήμους που επωμίζονται το βάρος του προσφυγικού.
  • Να   εξασφαλιστούν μακροχρόνια οφέλη για τις ίδιες τις πόλεις και τις τοπικές κοινωνίες με έργα και υποδομές χρήσιμες πέραν της προσφυγικής κρίσης.
  • Να διατεθεί το αναγκαίο προσωπικό στους δήμους.
  • Να διατεθούν απευθείας στους δήμους πόροι που θα έρθουν από ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα και να σχεδιάζουν και να εκτελούν ενέργειες και δράσεις για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.
  • Να μονιμοποιηθεί η συνεργασία της Αυτοδιοίκησης και της Κυβέρνησης με τη συμμετοχή της Διαρκή Επιτροπή Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προσφυγικών Ροών της ΚΕΔΕ στο Κεντρικό Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης. Παράλληλα σχήματα να λειτουργήσουν συντονισμένα σε περιφερειακό επίπεδο με τη συμμετοχή των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων.
  • Να προτιμηθεί η δημιουργία μικρότερων και πιο διαχειρίσιμων κέντρων φιλοξενίας, διότι οι μεγάλοι χώροι είναι προβληματικοί τόσο για την αξιοπρεπή διαβίωση των προσφύγων, όσο και για τις τοπικές κοινωνίες.
  • Να υπάρξει πρόνοια, εφόσον προβλέπεται να παραμείνουν στη χώρα μας για μεγάλο διάστημα πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί εδώ, για την υλοποίηση προγραμμάτων αξιοποίησης του χρόνου τους, με  δημιουργική  απασχόληση και εκπαίδευση των παιδιών τους.
  • Η ΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ
  • Να υπάρξει μόνιμη και ισότιμη συνεργασία Αυτοδιοίκησης και των υπουργείων Εσωτερικών και Εξωτερικών προκειμένου να υπάρχει συντονισμός σε θέματα εθνικής πολιτικής, την οποία και θα μεταφέρουν οι έλληνες αιρετοί στα όργανα εκπροσώπησης της ευρωπαϊκής Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
http://www.kedke.gr/?p=13650   30-302016



ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2
ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ                                                    Πειραιάς, 1-3-2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο πλαίσιο στήριξης κάθε σημαντικού κοινωνικού προβλήματος και ευαισθητοποιούμενος από το δράμα των προσφύγων, ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά αναλαμβάνει για μια ακόμη φορά δράση και ανταποκρίνεται εμπράκτως στο σημαντικό θέμα της μέριμνας για τους ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα.
ΚΟΡΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ ?
Έτσι, ο Σύλλογος μας από αύριο 2 Μαρτίου 2016 ξεκινά τη λειτουργία Ιατρείου στον χώρο του ΟΛΠ. Η λειτουργία του θα είναι σε σταθερή βάση και ωράριο από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ και έχει ήδη στελεχωθεί με Γενικούς Ιατρούς, Παθολόγους, Παιδιάτρους, καθώς και Νοσηλευτικό προσωπικό.
Στόχος μας είναι να καταγράψουμε σε πρώτη φάση τους πρόσφυγες-μετανάστες με χρόνια προβλήματα υγείας, ώστε να τους παράσχουμε άμεσα τόσο την Ιατρική Περίθαλψη, όσο και την Φαρμακευτική Αγωγή που έχουν ανάγκη, καθώς και η αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών.
Οι άνθρωποι αυτοί έφτασαν στη χώρα μας, αναζητώντας το δικαίωμα στη ζωή και εμείς -τουλάχιστον στον Ιατρικό και Φαρμακευτικό τομέα- ευελπιστούμε να τους καλύψουμε. Γιατί για μας, η Υγεία είναι δικαίωμα όλων, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας, φυλής.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   
           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΛΑΤΑΝΗΣΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                ΚΑΨΟΚΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
http://www.ispeiraias.gr/drasi-gia-tous-prosfiges/

Δεν υπάρχουν σχόλια: