Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε...

Ανακοίνωση εξέδωσε η το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τον έναν χρόνο από το δημοψήφισμα του Ιουλίου και το "ΟΧΙ" του ελληνικού λαού.

                                              Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων:

 "Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από το μεγάλο ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου 2015.
Ο ελληνικός λαός όρθωσε το ανάστημά του και, με την ξεκάθαρη απάντηση στο δημοψήφισμα, είπε ΟΧΙ στα τελεσίγραφα και τους εκβιασμούς, ΟΧΙ στις πολιτικές λιτότητας. Είπε ΌΧΙ στην προπαγάνδα των ΜΜΕ και στην εκστρατεία τρομοκρατίας που εξαπολύθηκε από όλο το εγχώριο και διεθνές σύστημα.
Με το ΟΧΙ του ο λαός μας έστειλε ένα σαφές μήνυμα σε όλη την Ευρώπη. Ήταν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που πυροδότησε και πυροδοτεί προοδευτικές εξελίξεις και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
Με το ΟΧΙ ο ελληνικός λαός βροντοφώναξε ότι η εμμονική προσήλωση στους αριθμούς, την ώρα που οι λαοί υποφέρουν, συνιστά κίνδυνο για την Ευρώπη. Μια προειδοποίηση που, δυστυχώς, επιβεβαιώνεται σήμερα με το brexit, αλλά και την άνοδο των εθνικισμών.

    Δεν μπορεί  παρά να μας συμβαίνει κάτι. Δηλαδή τα τελευταία μνημόνια δεν ήταν αποτελέσματα τελεσιγράφων και εκβιασμών; Τι ήταν άραγε; Αποτέλεσμα της ελεύθερης βούλησης της κυβέρνησης; Δεν μας τα επέβαλλε κάνένας αλλά τα αποφασίσαμε μόνοι μας;  Μπερδεμένα πράγματα.  Ο λαός είπε ΟΧΙ στις πολιτικές λιτότητας άρα τώρα βρισκόμαστε σε περίοδο αποκατάστασης  των εισοδημάτων γιατί η κυβέρνηση σεβάστηκε αυτό το ΟΧΙ..    
    Αφήστε πιά το μήνυμα στην Ευρώπη. Οχι μόνο δεν πυροδότησε εξελίξεις πουθενά αλλά καταφέραμε να έχουμε γίνει και αρνητικό σημείο αναφοράς. Δείτε τι έπαθαν οι Podemos και θα καταλάβετε. Ασε που όλο και πιό δεξιά ψηφίζουνε. 
    Το να γράφεις τέτοιες μπούδες είναι αναφαίρετο δικαίωμα σου. Ομως το ψάχνω και εγώ τι ακριβώς σε ποτίζουν για να πιστεύεις κάτι τέτοια είναι και δικό μου δικαίωμα. 

                                                                                                                        Α.Κ.
Δεν υπάρχουν σχόλια: