Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΝΕΡΟ : Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αίγινα ;

   Η πληροφορία ελέγχεται ως  προς το τυπικόν του πράγματος, δηλαδή αν θα  ακολουθηθούν οι διαδικασίες που κηρύσσεται μια περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή όχι. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ανάγκη έχουμε αλλά κανείς δεν κάνει τι να την καλύψει, υπάρχει άμα τη αναλήψη των καθηκόντων της δημοτικής αρχής του κ. Σακκιώτη.
   Επαναλαμβάνεται αυτούσιο το περσυνό σενάριο, με πιο δραματικό τρόπο. Στις 18-9-2012, με ανάρτηση μας και με τίτλο
        120 μέρες  αγωνίας, από 15 Μαΐου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου
     Διαπιστώναμε πως μόνο με τις επίσημες ανακοινώσεις είχαμε μια βλάβη, διακοπή υδροδότησης, ταλαιπωρία, μαρτύριο της σταγόνας κλπ (γενικό ή τοπικό) κάθε 10 (Δέκα) περίπου μέρες. Και αυτά τα στατιστικά στοιχεία  μόνο από τις επίσημες ανακοινώσεις  του δήμου. Στην πραγματικότητα η κατάσταση ήταν πολύ χειρότερη.Δεν θα τα φορτώσουμε όλα στη δημοτική αρχή. Είναι πολλά τα λεφτά που παίζονται με την μεταφορά και διάθεση νερού στην Αίγινα και οι εμπλεκόμενοι είναι πολλοί εντός και εκτός Αίγινας  Ένα σενάριο διαρκών εκβιασμών με ομηρία τους πολίτες   και την οικονομία του νησιού, που όμως δεν τολμά ο δήμος, ούτε η πολιτεία να το αντιμετωπίσει. Έχουν αναλάβει κάποιες δεσμεύσεις απέναντι αυτού του κυκλώματος;
Η μαφία του νερού δεν έχει ιερά και όσια και δεν σταματά πουθενά. Από πού ξεκινά το κακό και μέχρι που φτάνει, είναι δουλειά της κοινωνίας και της δικαιοσύνης να το αποκαλύψει και να το εξοστρακίσει.Ο δήμαρχος προεκλογικά μιλούσε (υπάρχει και ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου) για σύσταση δημοτικής επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης και την προμήθεια-αγορά υδροφόρων πλοίων, για απεξάρτηση από τον υδρομεταφορέα.  Πριν καν φτάσουμε στις κάλπες η υπόσχεση πάρθηκε πίσω.
Αμέσως μετά τις εκλογές σε  τεχνική του έκθεση στο Δανάη ο απερχόμενος δήμαρχος παρουσίαζε μελέτη, πως και να πάρουμε υδροφόρα πλοία, δεν θα έχουμε κανένα οικονομικό όφελος, ίσα βάρκα-ίσα γιαλός. Ποιος ο λόγος της μελέτης, άμα τη αποχωρήσει από την δημοτική εξουσία, του κ. Π. Κουκουλη. Πίεση και υπενθύμιση στον Σακκιωτη, μη τυχόν και υλοποιήσει αυτό που είπε, έστω και προς στιγμήν, προεκλογικά;
Σε ποιο βαθμό μπορεί να εκλεγεί δήμαρχος στην Αίγινα, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του «κυκλώματος» του νερού; Μια δημοτική υδροφόρα, δεν θα αποτελούσε μια κάποια λύση και μιας μορφής πίεση στα άνομα συμφέροντα που λυμαίνονται την ανάγκη του κόσμου για νερό;  Να επαναλάβουμε δήλωση του κ. Βαρτζελη όλο υπονοούμενα δήθεν σε δημοτικό συμβούλιο, ότι κάπου πήγε κάποιον είδε και κάτι του είπε. Αυτό το κάτι που του είπε, κατά δήλωση του κ. Βαρτζελη, ήταν πως αν και αυτός –ο κάποιος- είχε χρηματοδότηση από υδρομεταφορεα, θα κατέβαινε υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του νησιού.
Έτσι όλοι κατέληγαν στην μεγάλη ιδέα του υποθαλάσσιου αγωγού και πως μέχρι τότε μπορούσαμε να φέρουμε βόλτα τους υδρομεταφορεις, θολώνοντας έτσι τα νερά και εξαπατώντας τους πολίτες.
Κόσμε κοιμήσου
Ο αγωγός είναι μαζί σου
Όπως όλες οι μεγάλες ιδέες. Ότι και να έλεγες υπονόμευες τον αγωγό που ήταν προ των Πυλών, κατά την αγαπημένη μεγαλοστομία του κ. Σακκιωτη. Και τώρα που ο βασιλιάς είναι γυμνός, τι θα κάνουμε;
Ποιος υπονόμευσε τον αγωγό δήμαρχε;
Κανένα εναλλακτικό σενάριο (υδροφόρες, αφαλατώσεις, άλλοι τρόποι προμήθειας νερού) καμία φροντίδα ενίσχυσης του υδροφόρου ορίζοντα του νησιού (πεζούλες, φράγματα κλπ). Στο έλεος λοιπόν ανόμων συμφερόντων, κακοδιαχείρισης, ανείσπρακτων οφειλών, τεράστιων απωλειών, ασύστολων κλοπών  νερού και πάει λέγοντας Δεν θα αθωώσουμε λοιπόν την σημερινή διοίκηση του δήμου. Με την έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία, στις αρχές της σχολικής χρονιάς και με τίτλο Σχολικός Αγιασμός-Δημοτικό Τρισάγιο, γράφαμε Τι  έχει ανάγκη σήμερα ο δήμος μας ; Το ίδιο που είχε  από την αρχή. Κακώς ξεκίνησαν με την ανάληψη των καθηκόντων τους με αγιασμό. Κατ ευθείαν έπρεπε να πάνε στους εξορκισμούς. Ειδικά του Αγ Κυπριανού οι εξορκισμοί, είναι λίγο σκληροί δεν λέω, αλλά για την περίπτωση του δήμου, του πάνε κουτί.
Εξορκισμοί και γρήγορα να φύγει το κακό. Αν δεν προλάβουμε πάμε κατευθείαν για τρισάγιο. Είπαμε τρισάγιο γίνεται όταν έχεις πάει καλιά σου.
                        Και τώρα έχουμε πάει καλιά μας

                                                                                                  Νικήτας Παπαϊωάννου

Δεν υπάρχουν σχόλια: