Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

ΑΙΓΙΝΑ : ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ


Φυσική ροή των πραγμάτων, αλλά πολύ παλιά, γιατί τώρα έχει αλλάξει η …..ροή !!!

1. Μετά το Πάσχα έρχονται τα Χριστούγεννα.
2. Οι φτωχοί κάνουν έρανο υπέρ της εκκλησίας

Πολύ παλιά όμως, μου λεγε η γιαγιά μου, όχι πως το έζησε δηλαδή αλλά από ότι της έλεγε κι αυτής η γιαγιά της, μεταξύ Πάσχα και Χριστουγέννων, μεσολαβούσε ένα  ολόκληρο καλοκαίρι... Αλλά αυτό γινόταν είπαμε πολύ παλιά. Τώρα από το παράθυρο μας βλέπουμε παγωμένα σπουργιτακια, να αναμένουν λίγα ψίχουλα.

Επίσης πολύ παλιά γίνονταν έρανοι από την εκκλησία υπέρ των πτωχών. Τώρα έχουν αλλάξει τα πράγματα και γίνεται έρανος μεταξύ των πτωχών υπέρ της εκκλησίας. Εγώ δεν τον πρόλαβα τον έρανο υπέρ των πτωχών. Ούτε η γιαγιά μου τον πρόλαβε. Εδώ στην Αίγινα 5-6 χρόνια τώρα που ξέρω εγώ, η εκκλησία κάνει έρανο υπέρ της ιδιωτικής της κλινικής. Έτσι ασκείται το φιλανθρωπικό έργο... Θα μπορούσε ίσως, λέμε τώρα μη πανικοβληθούνε κιόλας, τις εισπράξεις των εκκλησιών και των μοναστηριών της Αίγινας επί ένα δίμηνο, να τις διαθέσει η μητρόπολη στην κλινική της. 
Λέμε απλά μια ιδέα. 
Σε ένα άρθρο στο Βήμα της Αίγινας του 1983, διαβάζουμε πως το κάστρο του Καμελοτ ή καλύτερα το κάστρο του μάγου Μερλιν, ως το εικονιζόμενο, είχε κοστίσει ένα δις δραχμές. Δεν το βλέπω να έχει τόσες ανάγκες ο Άγιος Νεκτάριος να κοιμάται σε τέτοιο ....κάστρο. Δεν είναι εξ άλλου μάγος, σαν τον Μερλιν. 
Αν μείωνε λίγο τις ανάγκες του ο Άγιος  υπέρ της κλινικής, μήπως ....? 
Εξ άλλου όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της μητρόπολης Ύδρας, Σπετσών και Αιγινης , ο Αγιος ανακούφιζε, παρηγορούσε, στήριζε τους αναξιοπαθούντες Αιγινήτες…. 

Και επίσης στην ιδια ιστοσελιδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό, ο Άγιος Νεκτάριος  <<Παρά τις δυσκολίες της περιόδου μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, απαγόρευσε αυστηρά στις μοναχές του να αποθηκεύουν οτιδήποτε για την τροφή τους, αλλά διέταξε να μοιράζουν το πλεόνασμα στους φτωχούς, εναποθέτοντας τη μέριμνα της συντηρήσεως της μονής στην πρόνοια του Θεού>>.
Το περίσσευμα τώρα, και δεν είναι περίσσευμα τροφής αλλά περίσσευμα χρυσού, γίνεται τσιμέντο !! Το κάστρο του μάγου Μερλιν !! *


ΦΩΤΟ
1. Το σπουργιτακι στο παράθυρο μου
2. Το κάστρο του ...Μερλιν, εντός του οποίου κοιμάται ο Άγιος Νεκτάριος

Σκοτεινή του Κουρεντη


* Επίκειται Εκδήλωση – Συναυλία με τις εισπράξεις να διατίθενται για την ενίσχυση της αναξιοπαθούσης κλινικής της μητρόπολης Αίγινας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: