Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Αιγινα : Μια ....καλοστημενη παγιδα σε πεζους και οδηγους

ΠΡΟΣ                                                             Αρ. Πρωτ. Δήμου Αίγινας : 6108
Δήμο Αίγινας                                                  Ημερ. Παραλαβής : 27-4-2016

Θέμα : Άμεση λήψη μέτρων στην οδό Ιουλίας Κάτσα, όπου συμβαίνουν συχνότατα τροχαία ατυχήματα

Κύριε Δήμαρχε

Σήμερα το πρωί περπατούσαμε επί του πεζοδρομίου στην Λεωφόρο Δημοκρατίας και στο ύψος της οδού Ιουλίας Κάτσα γίναμε μάρτυρες ενός παρ ολίγον νέου τροχαίου ατυχήματος. Αυτό οφείλεται στην ελλιπή σήμανση για τους οδηγούς που κατέρχονται την οδό Ι. Κάτσα με κατεύθυνση την Λ. Δημοκρατίας, πως πρόκειται να διασχίσουν διάβαση πεζών. Στον επισυναπτόμενο χάρτη, τα κατερχόμενα της οδού Ι. Κάτσα αυτοκίνητα  βλέπουν STOP αφού έχουν διασχίσει  διάβαση πεζών, που δεν έχει σημανθεί καταλλήλως.. Επίσης οι  πεζοί με πορεία την Λ. Δημοκρατίας, δεν αντιλαμβάνονται  πως πρόκειται να διασχίσουν  το οδόστρωμα της οδού Ι. Κάτσα. Τα συμβάντα με ελαφρούς ευτυχώς τραυματισμούς μέχρι τώρα, είναι συχνά. Αυτό βεβαιώνεται και από γεί
τονες, που όπως δηλώνουν έχουν επανειλημμένα απευθυνθεί στον δήμο για λήψη των αναγκαίων   μέτρων, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι τώρα.. 
Κάθε καθυστέρηση ουσιαστικά καθιστά υπεύθυνο - σε περίπτωση νέου ατυχήματος - κάθε αρμόδιο που έχει χρέος να  επιληφθεί του θέματος.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.


Οι αιτούντες

Νικήτας Παπαϊωάννου                       
Λιβάδι –Αίγινα

Γιώργος Μενέλαος Μαρίνος 
Βροχεία - Αίγινα
                                                            .
Αίγινα  25-4-2016

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η Ιουλιας Κατσα πρεπει να γινει πεζοδρομος.Ειναι ντροπη απο αυτο το {μονοπατι} να περνουν τροχοφορα.

Admin είπε...

Η δική μου γνώμη είναι πως αυτό που συμβαίνει είναι η επιτομή του πως βλέπουν μερικοί μερικοί το τουριστικό προϊόν, που μονίμως επικαλούνται. Μερικά σπασμένα πόδια ή χέρια και ελπίζω όχι χειρότερα, στο όνομα του τουρισμού. Η διάβαση θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον δυο μέτρα από τις προσόψεις των καταστημάτων της παραλίας του λιμανιού κι όχι συριζα στον τοίχο. Δηλαδή μια σειρά καθισμάτων και τραπεζιών κολλητά στα μπαράκια και μετά η λωρίδα και άρα και η διάβαση για τους πεζούς. Δεν είμαι ειδικός για να επιμένω στο πως πρέπει να γίνει, αλλά είναι σίγουρο πως όλοι ξέρουν τι συμβαίνει και κλείνουν τα μάτια, θεωρώντας το πράγμα παράπλευρες απώλειες του τουρισμού. Για αυτό και το ονομάσαμε καλοστημένη παγίδα για πεζους και οδηγους.
Ν.Π.