Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Η ΟΛΙΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ  ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ ΣΤΟ ΒΑΘΥ


ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Βαθέως συνεχίζει ακάθεκτος την διοργάνωση εκδηλώσεων πολιτιστικού-ψυχαγωγικού και γαστρονομικού περιεχομένου αυτό το καλοκαίρι στην Αίγινα. Χθες Σάββατο βράδυ, η Όλια Λαζαρίδου, στο παλιό δημοτικό σχολείο στο Βαθύ σε μια εκπληκτική θεατρική ανάγνωση Παπαδιαμάντη, καταχειροκροτήθηκε από τις δεκάδες των κατοίκων, που είχαν την τύχη να την παρακολουθήσουν, με δωρεάν είσοδο μάλιστα. Μετά μια βόλτα στη Σουβάλα με μια καλή φίλη, μαριδάκι και κρασάκι στην παραδοσιακή ταβέρνα Σαρωνικός, στην άκρη δεξιά του λιμανιού, ολίγον υπερυψωμένη και με καταπληκτική θεά.
Η συζήτηση βέβαια γύρω από την Όλια  και λίγες κουβέντες με τον ιδιοκτήτη για το πώς πάνε τα πράγματα στη Σουβάλα το φετινό καλοκαίρι.
Το έχουμε ξαναπεί, με ερασιτεχνική μηχανή, με ερασιτεχνικές γνώσεις, ερασιτεχνικό βίντεο, έλλειψη φωτισμού και πολλά ακόμα, αλλά η φωνή της Όλιας ακούγεται ξεκάθαρα, όπως και η μουσική που την συνόδευε. Στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί ο όποιος λάτρης του Παπαδιαμάντη και συμπαθών ή και ακόμα παραπάνω την Όλια, να το παρακολουθήσει, όπως παλιά ακούγαμε το θέατρο της Δευτέρας στο ραδιόφωνο και με λίγη προσπάθεια, μέσα στην νύχτα της αυλής του σχολείου, να διακρίνει την Ολια και την μουσικό που την συνόδευε, στο αμυδρό φως ενός πορτατίφ, πάνω σε ένα μικρό τραπέζι Δυο βίντεο λοιπόν. Το πρώτο, Γενικό Βίντεο της εκδήλωσης με απόσπασμα από την Όλια και το Δεύτερο όλη η θεατρική-ανάγνωση της Όλιας. Το Γενικό σήμερα και το Ολοκληρωμένο, δεν ξέρω πόσες ώρες θα κάνει να ανεβεί στο YOUTUBE, όταν τελειώσει η επεξεργασία. 
Ευχαριστίες στην Όλια και ακόμα πιο πολλές στο Σύλλογο του Βαθέως για ότι μας προσφέρει αυτό το καλοκαίρι. *

Αίγινα 10 Αυγούστου 2013

Νικήτας Παπαϊωάννου

*** ΔΥΣΤΥΧΩΣ, δεν μπορουμε να αναβασουμε το βιντεο με ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Καθε προσπαθεια μας απεβη ακαρπη. Ζητουμε συγνωμη. Διατιθεται ομως σε στικακι, αν καποιος την θελει
Ν. Π

Δεν υπάρχουν σχόλια: