Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΤΟΥ από-ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ
Διοικητικός-Οικονομικός Απολογισμός Δευτέρα στο Μεσαγρο,
Τρίτη Δημοτικό Συμβούλιο στο Μεριστο και
Πλείστα όσα άλλα Δημοτικά Αμαρτήματα


 • Αυτός  δεν είναι Δήμος, είναι από-Δημος (Στέλιος Κοττακης)
Από τις γνωστές ατάκες του Στέλιου, που συμπυκνώνουν  την ουσία της από-Δρασης της δημοτικής αρχής από τα προβλήματα.
 • Κώστα μου – Αντρέα μου.. και ανάλογες φιλοφρονήσεις μεταξύ Π. Κουκούλη και Θ. Σακκιώτη, κυριάρχησαν κατά το ετήσιο απολογισμό από-Δρασης της δημοτικής αρχής και του οικονομικού παρα-λογισμού  του σωτηρίου έτους 2012, στον Μεσαγρο.
Ο Σακκιώτης παρέδωσε το «Δαχτυλίδι» στον Π. Κουκούλη, εξ ου και οι χαμηλοί τόνοι του Κουκούλη, το στρογγύλεμα των καταστάσεων και η υπόσχεση πως θα εξακολουθήσει την ίδια αδιέξοδη πολιτική του Σακκιώτη;
Δεν χάλασε λέει ο κόσμος που χάθηκε από τα ….μάτια μας ο αγωγός. Άμα βγει ο ίδιος δήμαρχος Θα τον εντάξει στο νέο ΕΣΠΑ που Θα προκύψει και Θα γίνουν τα έργα που δεν κατάφερε ο Σάκης.
Φτου δηλαδή και από την αρχή το «Θα πάρουμε τη πόλη και την Αγιά Σοφιά» που στα καθ ημάς «με Κουκούλη αρχηγό θάχουμε και Αγωγό» !!!
 • Στάθηκε λοιπόν στην παρέμβαση του ο κ. Κουκούλης, στο πιασάρικο θέμα της καθημερινότητας του πολίτη, που θα μεριμνήσει ιδιαίτερα για αυτή  και την οικονομική διαχείριση του δήμου, η οποία απλά δεν ήταν και τόσο καλή.
Στο δήμο, κατά την λογική αυτή, δεν λείπει πολιτική πρόταση ανάπτυξης και ανασυγκρότησης του νησιού, αλλά ένας κάλος διαχειριστής και πλασάρεται ο Κουκούλης με την στήριξη Σάκη;.


 • Ο Σακκιώτης   δηλώνει πανηγυρικά πως αυξήθηκε ο τουρισμός κατά 20%, αλλά παραπονιέται πως οι Αθηναίου και λοιποί τουρίστες φέρνουν μαζί τους τα …..σκουπίδια και τι να πρωτομαζεψει, ενώ από την άλλη δεν φέρνουν ούτε ένα μπουκαλάκι νερό  και άντε να τους προλάβει να …ποτίσει τόσο κόσμο.

Eχουνε που έχουνε τη μονομανία με την τουριστική μονοκαλλιέργεια στο δήμο, αλλά αδιαφορούν και για τις αναγκαίες υποδομές.
Οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και ψαράδες για παράδειγμα του νησιού, χωράνε κάπου σε αυτό το μεγαλεπήβολο στόχο ή χωράνε με κάποιο έστω τρόπο στο νησί:

 • Εναλλακτικοί τρόποι ύδρευσης
 Ο αντιδήμαρχος ύδρευσης κ. Μαρμαρινος,  στην συνεδρίαση της Δευτέρας στο Μεσαγρό αναρωτιέται
«Μήπως πρέπει να αξιοποιήσουμε και τα δικά μας (του νησιού) νερά».  
Μάλλον θα πρέπει κάτι να γίνει προς αυτή την κατεύθυνση και πρέπει  να ξεπεραστεί το στάδιο του προβληματισμού  και να προχωρήσουμε σε άμεσα μέτρα.
Αντίστοιχο προβληματισμό ανέπτυξε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τρίτης στον Μεριστο, ο σύμβουλος κ. Ν. Οικονόμου που αναρωτήθηκε «Μήπως είναι ώρα να σκεφτούμε εναλλακτικούς τρόπους υδροδότησης του νησιού; Γιατί όλο φτάνει ο αγωγός στην Αίγινα και όλο απομακρύνεται» 
Η γνώμη μας είναι πως η αξιοποίηση των δυνατοτήτων συγκέντρωσης και εκμετάλλευσης αιγινητικου νερού, είναι εκ των ων ουκ άνευ και ανεξάρτητα από την εξέλιξη του αγωγού.
Το ίδιο σημαντική είναι και η άποψη του κ. Οικονόμου για εναλλακτικούς τρόπους υδροδότησης του νησιού και όχι στη ….μονοκαλλιέργεια των υδρομεταφορεων
 • Αξιοπιστία Δημάρχου  

Κύριε δήμαρχε, όταν αποφασίσατε την μεταφορά του Ιστορικού Αρχείου της Αίγινας, για να καταστεί δυνατή η επισκευή του Κυβερνείου, διαβεβαιώνατε τους πάντες πως το Αρχείο ολόκληρο θα μεταφερθεί στο Βαθύ, θα λειτουργεί  όπως και πριν, θα διασφαλιστεί η προστασία του και θα βάλετε συγκοινωνία για να πηγαίνουν οι επισκέπτες και μελετητές κλπ (ειδικά όταν είπατε πως θα βάλετε λεωφορείο κάποιοι ξέσπασαν στα γέλια).
 .
 • Μπορείτε δημόσια να δώσετε   διαβεβαιώσεις πως ισχύουν όλα τα προηγούμενα και πως  θα τα δούμε άμεσα να υλοποιούνται
Άλλως θα αιωρείται το ερώτημα γιατί για να επισκευαστεί το Κυβερνείο έπρεπε να κλείσει το Ιστορικό Αρχείο;

Θα μείνετε στην ιστορία του δήμου κ. Δήμαρχε, ως ο Δήμαρχος που έκλεισε το Ιστορικό Αρχείο του νησιού; Άλλος θα οικειοποιηθεί την επισκευή του Κυβερνείου…  Μια πινακίδα λοιπόν και γρήγορα

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ-2013
Έργο                           : Επισκευή Κυβερνείου Καποδίστρια
Προϋπολογισμός        :750.000 ευρώ, που λέει ο λόγος
Χρηματοδότηση        :ΔΕΗ-Περιφέρεια Αττικής-Ότι έχετε ευχαρίστηση
Διάρκεια Έργου-
Χρόνος Παράδοσης   :Δ.Ξ.Δ.Α (Δεν Ξέρω/Δεν Απαντώ)
Επιβλέπων                 :Δήμαρχος Σακκιώτης


Και μια φωτογραφία, δίπλα, πάνω και κάτω από την πινακίδα, προφίλ και ανφάς και τι άλλο μπορεί να ζητεί ένας δήμαρχος… που μένει πια στην Ιστορία • Όση ώρα ο δήμαρχος κατήγγειλε τους ….καταληψίες του Κυβερνείου, πολίτης του ανέφερε κατάληψη της Πλατείας Εθνεγερσίας, από γνωστό επιχειρηματία που έχει εκθέσει την πραμάτεια του από ηλεκτροκίνητα και μη μηχανάκια που νοικιάζει χωρίς καμία άδεια, χωρίς να πληρώνει στο δήμο κλπ. Ο δήμαρχος τον αποστόμωσε πως αυτό είναι άλλο θέμα και όλες οι …καταλήψεις δεν έχουν την ιδία σημασία. Αν πάλι η πλατεία …τιμά το όνομα της, ας εθνεγερθεί…μόνη της και ας διώξει τον καταληψία.
Την επόμενη ημέρα, την Τρίτη, στο δημοτικό συμβούλιο, ο σύμβουλος κ. Οικονόμου  απεύθυνε αντίστοιχο ερώτημα για την νομιμότητα της επιχειρηματικής δράσης στην πλατεία και  απαντώντας του ο αντιδήμαρχος ποιότητας ζωής κ. Ν. Τζιτζης, δήλωσε πως έχουν γίνει οι ….αρμόδιες ενέργειες και είναι σε αναμονή του πορίσματος. Οι αρμόδιες ενέργειες δηλαδή θα ….συντάξουν πόρισμα κλπ  Πράγματι εκπληκτική απάντηση.
Πέραν αυτών διαπιστώσαμε  πως έχουν γίνει παρεμβάσεις στην πλατεία τουλάχιστον με την τοποθέτηση τεσσάρων  ισχυρότατων προβολέων, εκτός των παρκαρισμένων ηλεκτρικών αυτοκινήτων και καρεκλών για τους θεατές των μικρών εποχούμενων ….Σουμαχερ.

Πέραν των κοινοτύπων αδειών χρήσης δημοσίου χώρου, καταβολής τελών, ασφάλειας πεζών κλπ ….τετριμμένων, που δεν έχουν καμία άξια για τη δημοτική μας αρχή, υπάρχει και ένα σοβαρότερο ζήτημα.
Η πλατεία Εθνεγερσίας σε συμβολικό επίπεδο, είναι ως οι αρχαίοι βωμοί. Συμβολίζουν την πόλη και εκεί γίνονται επίσημες τελετές (πχ 28ης και 25ης κλπ)
Όταν καταπατάται ο βωμός ή αντίστοιχα η πλατεία, η πόλη περνά στα χέρια του καταπατητή.
Κύριε Σακκιωτη παραδώστε του και το κλειδί της πόλης και μη καμώνεστε τον Δήμαρχο της Αίγινας.
 • Για ενάμιση μήνα, το νομοσχέδιο για τον τουρισμό και άλλα δεινά, ήταν σε δημόσια διαβούλευση. Με το που έληξε η διαβούλευση στο συμβούλιο της Τρίτης, ο κ. Πετρίτης λάβρος κατά του τουριστικού νομοσχεδίου, διότι δεν συνάδει με την …νησιωτικοτητα
 • Σωστά του επεσήμανε ο Γιάννης Πούντας πως όσο διαρκούσε η διαβούλευση μπορούσε η δημοτική αρχή να αντιδράσει και δεν το έκανε.
Ο Πετρίτης φαίνεται πως μαθητής του μεγάλου Σάκη, αρκείται σε φωτοβολίδες που φωτίζουν το προφίλ του. Αν παρενέβαινε στη διαβούλευση κάνεις δεν θα το μάθαινε. Ενώ τώρα, με μια άσκοπη και εκτός χρόνου παρέμβαση, ενισχύει το προφίλ του, μια που καταγράφεται στα μέσα ενημέρωσης η αντίδραση του.
Σαν υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές, έκανε καμία παρέμβαση στο κόμμα του;
 • Ενώ αφοπλιστικός ήταν, όπως πάντα ο δήμαρχος που είπε πως είχαν καταθέσει τις απόψεις τους σαν δήμος πιο… παλιά. Ας άνοιγε τα μάτια της η ….διαβούλευση να τις δει.
 • Στην ίδια γραμμή πλεύσης και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ που έβγαλε ανακοίνωση για το υπό ψήφιση τουριστικό νομοσχέδιο. Κανονικά θα έπρεπε όσο διαρκούσε η διαβούλευση να καταθέσει μια επεξεργασία στην κοινωνία της Αίγινας, να καλέσει τους πολίτες σε κάποια θεματική κλπ. συγκέντρωση με κάποιο τρόπο να επιδιωχθεί η ενεργή συμμέτοχη των πολιτών για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Μια καταγγελία εκ των ύστερων, τώρα που το παιχνίδι παίζεται στη βουλή με τους γνωστούς συσχετισμούς, δεν λέει.
 • Αν και το συνηθίζει ο τοπικός Σύριζα να αντιδρά εκ των ύστερων, δίκην δημοσιογραφικού ρεπορτάζ, θέλουμε να πιστεύουμε πως οφείλεται σε οργανωτικούς λόγους και όχι σε πολιτική αντίληψη. Εκείνο που δεν καταλάβαμε πάντως από την ανακοίνωση για το θέμα, είναι η αναφορά σε …υγιή τουρισμό. Πως ελέγχεται ο υγιής τουρισμός, τον πάμε στο κέντρο υγείας για τσεκάπ; Μια κάποια μεγαλύτερη σαφήνεια δεν θα έβλαπτε
 • Άκρως ενδιαφέρουσα επίσης θα χαρακτηρίζαμε την τοποθέτηση της κ. Κανελλα στο συμβούλιο της Τρίτης στον Μεριστο, για το θέμα του λιμανιού στο Λεοντι, την περίφραξη του γηπέδου και τον περιφερειακό. Θα την παρουσιάσουμε αυτόνομα, μια που πολλά είπαμε σήμερα, σε νεώτερη ανάρτηση μας.
Νικήτας ΠαπαϊωάννουΔεν υπάρχουν σχόλια: