Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Ξεκινάνε τα έργα αποκατάστασης του Κυβερνείου

(Τώρα πλάκα μας κάνεις;)

Χθες Παρασκευή 30/8,  συνεργείο της Έπακρον Τεχνική, αναδόχου εταιρείας τοποθέτησε την πινακίδα προβολής του έργου. Το Blog μας, είχε αναλάβει την ….επιτήρηση του  και τον συντονισμό των εργασιών. Συντάκτης μας δίπλα στη σκαλωσιά, δηλώνει πως μακάρι αυτή η σκαλωσιά να είναι η μόνη που θα βρεθεί μπροστά μας. Απορίας άξιον είναι πως στην ενημερωτική πινακίδα δεν αναφέρεται η συμμετοχή του ….Blog  μας, αλλά ούτε η συμμετοχή του δήμου και του δημάρχου. Τέτοια αχαριστία μόνο ένας υπουργός παιδείας θα μπορούσε να επιδείξει.
Εμείς πάντως ευχόμαστε το έργο να μη σκαλώσει σε καμία άλλη ….σκαλωσιά, γιατί όπως θα έλεγε και ο δήμαρχος μας :

 «Το έργο αποκατάστασης του Κυβερνείου του Καποδίστρια είναι έργο πνοής για τον τόπο μας, το ιστορικό μας νησί, την Αίγινα την πρώτη πρωτεύουσα του νεώτερου ελληνικού κράτους, την Αίγινα ως τελικού τουριστικού προορισμού, την Αίγινα που έχει εμένα δήμαρχο.
Είναι αποτέλεσμα συστηματικών ενεργειών μας και συντονισμού της διοίκησης του δήμου (είναι …άθλος ο συντονισμός της διοίκησης γι αυτό το αναφέρει εξ άλλου)
Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από την δημοτική αρχή και τον δήμαρχο και οφείλουμε να συγχαρούμε τον κύριο Σακκιώτη προσωπικά (είναι ο μόνος δήμαρχος που συγχαίρει τον εαυτό του δημοσίως) και την δημοτική αρχή εν γένει, για την επιτυχία τους αυτή.»

Έτσι εμείς θα ξέρουμε πως ανεξάρτητα από τι γράφει η ταμπέλα, το έργο είναι ...δικό του και δικό μας, όπως και το καλώδιο της  ΔΕΗ (είναι πασίγνωστο πως ο δήμαρχος μας το …φούνταρε στη θάλασσα, ενώ σταδιακά θα …φουντάρει  και το νησί).  Άλλωστε πάντα υπάρχει πιθανότητα την οποία βεβαίως και απευχόμεθα αλλά και δεν μπορούμε να την αποκλείσουμε, από το έργο να μείνει μόνο η  ταμπέλα, αλλά τότε ο δήμαρχος θα έχει αποδείξει για μια άλλη φορά την διορατικότητα του.
Λέει πουθενά το όνομα του η αναφέρει τον δήμο, η ταμπέλα; Όχι βέβαια...
Στις φωτό  ο ….συντονιστής του έργου (ο άνθρωπος του Blog μας) κατά την κατασκευή που ταυτόχρονα το …..εγκαινίασε και στη δεύτερη φωτό το .....έργο παραδομένο και τελειωμένο.
Ο δήμαρχος σύμφωνα με πληροφορίες μας, μιας που  ….εγκαινιάσαμε εμείς το έργο, για να του ….κερδίζουμε χρόνο, δεν προτίθεται να παραστεί σε δευτέρα, τρίτα κλπ εγκαίνια και τον χρόνο που του έχουμε ….κερδίσει, θα τον αφιερώσει για την επίλυση του προβλήματος των σκουπιδιών. Φέρεται δε να έχει δηλώσει  :
«Που καιρός για φωτογραφίες, πνιγήκαμε στα σκουπίδια»
και όποιος θέλει το πιστεύει πως μπορεί ποτέ να απορρίψει φωτογράφιση.


Ρεπορτάζ Ν.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: