Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Από τα παραλειπόμενα της διαμαρτυρίας της 
Τετάρτης κατά της κοτο-απαγόρευσης

  • Για πρώτη φορά η Άλλη Αίγινα, η Αίγινα της ενδοχώρας, της δημοτικής αδιαφορίας και εγκατάλειψης, σε πρώτο πλάνο, στη πρωτεύουσα του νησιού. Φτάνει πια, Αίγινα δεν είναι μόνο η παραλία της πόλης. Όσο η περιφέρεια αρχίζει να συνειδητοποιεί, πως μπορεί να διεκδικεί αυτά που της αναλογούν, τόσο υπάρχει προοπτική  να ξαναγίνει ενιαίο το νησί, όπως παλιά.
  • Τώρα είναι στα δυο. Η πόλη  με ειδίκευση στα 250 μέτρα της παραλίας της πόλης (όπου αναφέρουμε πόλη ή Αίγινα, αυτά τα 250 μέτρα εννοούμε) το ένα κομμάτι και όλοι οι υπόλοιποι το δεύτερο. Κάτι δηλαδή σαν Βόρεια Ευρώπη η Πόλη και νότια Ευρώπη με μνημόνιο και τρόικα, όλο το υπόλοιπο νησί. .
Αγροτική παράγωγη και κτηνοτροφία, είναι έννοιες και πολιτικές παντελώς άγνωστες στο δημοτικό-πολιτικό μας σύστημα.  Δεν έχουν αναφερθεί ποτέ σε δημοτικό συμβούλιο, δεν έχει αποφασιστεί ποτέ τίποτα για ζητήματα γεωργικής παράγωγης και κτηνοτροφίας, δεν δεν δεν…..
  • Ο Πετρίτης που βρισκόταν στο δημαρχείο, ακροατής για λίγο της παρουσίασης των αιτημάτων των διαμαρτυρομένων στον αντιδήμαρχο Ν. Κουκούλη, δεν πρέπει να …πίστευε στα μάτια του και στα αυτιά του.
Σαν σε κακό όνειρο, στην Αίγινα του Τουρισμού ως Μονοκαλλιέργεια-όπως υποστηρίζει- είδε τσοπαναραίους με γκλίτσες, αγρότες με ροζιασμένα χέρια, ηλιοκαμένα πρόσωπα όχι από τον ήλιο της παράλιας αλλά από τον ήλιο των χωραφιών .
Από πού ξεφύτρωσαν αυτοί; Πως βρέθηκαν στην ….Αίγινα;
Μέχρι τα χτες ζούσαμε με το χαζοχαρούμενο Ζήσε το Μύθο σου στην Αίγινα, την Μουτσάτσου (το κορίτσι είναι μια κούκλα, δεν μας φταίει σε τίποτα) και το φωτογραφικό ρετουσάρισμα του δημοτικού θεάτρου στο σαιτ του δήμου,  να δείχνει ψευδώς επισκευασμένο, για να ξεγελιούνται οι έλληνες και ξένοι κουτόφραγκοι. Και εντελώς εκτός του …Μύθου, νάσου και η άλλη πλευρά της πραγματικότητας της Αίγινας, να διεκδικεί ότι της ανήκει. Αυτό και αν είναι ….εφιάλτης για τον Πέτρο.
  • Όταν μιλάει η διοίκηση του δήμου και ο Σακκιώτης για Αγροτο-ΔΙΑ(σ)ΤΡΟΦΙΚΟ Τουρισμό, αυτό ακριβώς εννοεί και υλοποιεί. Το νησί στα δυο και άνευ όρων παράδοση του στο Real Estate και στα 250 μ. της παραλίας.
  • Όταν ο Π. Κουκούλης μιλάει πως θα ασχοληθεί με την καθημερινότητα του πολίτη, εννοεί του πολίτη της πόλης, που θα του εξασφαλίζει την αναγκαία ανοχή αν όχι στήριξη για τα μεγάλα και θαυμαστά έργα, που υπόσχεται. Αυτά τα μεγάλα και θαυμαστά έργα που υπόσχεται αφορούν αποκλειστικά και μόνο την πόλη της Αίγινας.
  • Η διαφορά τους είναι στο ποιος είναι καλύτερος διαχειριστής. Ο ένας με επαγγελματικές περγαμηνές και ο άλλος  με κομματικές τοιαύτες  και ομοιότητα, στη αποτυχία τους ως δημοτικές αρχές. 
Πολιτική πρόταση και στρατηγική ισόρροπης ανάπτυξης του νησιού, λευκές σελίδες. Όπως το χωροταξικό, που το επέστρεψαν κενό προτάσεων . 
  • Ο Σάκης βεβαίως απών. Σιγά μη υποδεχτεί τσοπάνηδες, αμαξάδες, κοτοπουλάδες,  πατατοπαραγωγούς και φιστικάδες.. Να ερχόταν το Vogue για φωτογράφιση μοντέλων μάλιστα, να ερχόταν η  «Καλομοίρα» μάλιστα. Όπου και να ήταν με ….κούριερ θα ερχόταν στη στιγμή να φωτογραφηθεί μαζί τους. Με τσοπάνηδες, τι λες τώρα. Σαν την νεόπλουτη Μαντάμ Σουσού του Ψαθά, που επειδή πλούτισε νόμισε πως έπαψε να είναι καραβλαχάρα και γελοιοποιείτο συνεχώς.
  • Η Άλλη Αίγινα, έχει δυνατότητες και δικαιώματα και διεκδικεί. Εμείς, σαν πολίτες αυτού του τόπου, είμαστε μαζί της, θα στηρίζουμε, θα συμμετέχουμε, θα δημοσιοποιούμε κάθε προσπάθεια σαν αυτή που ξεκίνησε την Τετάρτη στο Δημαρχείο του Νησιού.
  • Και μια απάντηση, γραπτως στον Ν. Κουκούλη, γιατί αυτή που του δώσαμε προφορικά ήταν λάθος. Στην ερώτηση σας λοιπόν κ. Αντιδήμαρχε εμείς τι θέλαμε και παραβρεθήκαμε στην διαμαρτυρία, η σωστή απάντηση είναι πως παραβρεθήκαμε από ….περιέργεια.
          Να δούμε από κοντά πως οι συμπολίτες μας προστατεύουν τις κότες τους από τις κότες που               βρίσκονται στο δημαρχείο του νησιού.

  
Νικήτας Παπαϊωάννου

Υ.Γ   Ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος ποιότητας ζωής, εξακολουθούν να κάνουν την πάπια για την κατάληψη της πλατείας Εθνεγερσίας (όπως αναφέρθηκε στο τελευταίο Δ.Σ. από σύμβουλο) ή έχουν εκδιώξει τον εισβολέα;



Δεν υπάρχουν σχόλια: