Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ- ΜΗ ΒΡΕΘΕΙΣ ΣΕ ΑΝΑΓΚΗ

Χθες,  Σάββατο 3 Αυγούστου, το ασθενοφόρο κινείται μόνο τις μεταμεσονύκτιες ώρες. Αυτό μας είπαν από το Κέντρο Υγείας, όταν το χρειαστήκαμε.

Όποιος σκοπεύει να πάει να πνιγεί, να φάει τα μούτρα του με κανένα μηχανάκι, να πάθει κάνα έμφραγμα κλπ, ας ελέγχει πρώτα τις βάρδιες των ασθενοφόρων.

Σάββατο βράδυ λοιπόν, χθες, και φίλη από Αγία Μαρίνα σε άσχημη κατάσταση από γαστρεντερίτιδα και ζητάω ασθενοφόρο για τη μεταφορά της στο Κέντρο Υγείας.
Αν μας τη  φέρετε θα τη φροντίσουμε, δεν έχουμε οδηγό, ηταν η απάντηση.. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία για την φροντίδα  που παρέχουν στο Κέντρο, το πρόβλημα είναι πως φτάνεις μέχρι εκεί.

Μόλις λίγες μέρες πριν πανηγυρικές ανακοινώσεις των Κατσικάρη και Σακκιώτη
πως με μια διαβούλευση έλυσαν το πρόβλημα της υδροδότησης. Από κοντά και ο Π. Κουκούλης με ειδικότητα στην ….καθημερινότητα του πολίτη.

Με τόσες ….ειδικότητες και δυνατότητες που παρέχει η ….διαβούλευση γιατί δεν φροντίζετε το ζήτημα.
Κύριε Κουκουλη είναι εκτός καθημερινότητας η έλλειψη οδηγών του ασθενοφόρου;

Μια διαβούλευση λοιπόν για οδηγούς και στα γρήγορα. Μας αρέσει δεν μας αρέσει είμαστε όλοι υποψήφιοι για …έκτακτη χρήση ασθενοφόρου.

(Η συνεισφορά των εθελοντών είναι σημαντική, αλλά όπως μας είπαν από το κέντρο, δεν είναι καθόλου σίγουρο πως όταν χρειαστεί οδηγός θα βρεθεί άμεσα, όπως έγινε στην περίπτωση που περιγράφουμε. Το έκτακτο περιστατικό χρήζει αμεσότητας. Το έκτακτο έχει άμεση σχέση με ανθρώπους που υποφέρουν, με ζωή ή θάνατο, άλλως δεν είναι έκτακτο. Οπότε ευχαριστούμε από καρδιάς και τιμούμε τους εθελοντές, αλλά δεν μπορούν να καλύψουν την αναλγησία των αρμοδίων).





Νικήτας Παπαϊωάννου

Δεν υπάρχουν σχόλια: