Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΤΟ ΠΑΖΛ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ;



                                  

   Είναι ίσως η πρώτη φορά στα χρονικά , που εμείς τουλάχιστον θυμόμαστε, όπου δύο μήνες πριν τις εκλογές δεν έχουν οριστικοποιηθεί  οι υποψήφιοι για τις επερχόμενες τοπικές εκλογές. Αυτό απο μόνο του δείχνει πως οι υποψήφιοι έχουν αντιληφθεί την οργή του κόσμου και ότι δεν είναι εύκολο να ακολουθηθούν τακτικές Μαυρογιαλούρου γιατί πολύ απλά οι πολίτες δεν τσιμπάνε πλέον. Και απο αυτά που ακούμε, πολλοί θα υποσχεθούν, αλλά οι εκπλήξεις  που τους περιμένουν θα είναι οδυνηρές. Θυμίζουμε ότι η αναγγελία της υποψηφιότητας του νυν δημάρχου είχε γίνει δύο χρόνια πριν τις εκλογές και οι υπόλοιπες πολύ νωρίτερα απο την διεξαγωγή τους.
   Στα νεώτερα τώρα. Η παράταξη Κουκούλη που φαινόταν ότι θα κάνει περίπατο έχει αρχίσει να βλέπει τις δυσκολίες και να διαπιστώνει ότι πολύς κόσμος δεν έχει ξεχάσει τις παλιές της αμαρτίες και δεν θα είναι εύκολο να πείσει για το νέο και φρέσκο της επιλογής. Διαρρέει πως έχει κλείσει τον συνδυσμό όμως δικές μας πληροφορίες λένε ότι δεν συμβαίνει αυτό και μάλιστα έχει κατεβάσει πολύ τον πήχυ των απαιτήσεων για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο με ισχνά αποτελέσματα.
   Η παράταξη του Δ. Μούρτζη μοιάζει να έχει ανάλογα προβλήματα. Ο συνδυασμός δεν κλείνει  και η μεγάλη εμπειρία του κ. Μούρτζη , τον κάνουν πολύ προσεκτικό στις υποσχέσεις του, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για το τελικό αποτέλεσμα.    
   Η αναβλητικότητα του κ. Γρηγορόπουλου ίσως τελικά να του βγεί σε καλό εάν κατέβει. Οι παραδοσιακοί υποψήφιοι θα έχουν κλείσει και έτσι αν ο συνδυασμός περιλάβει νέα και άφθαρτα πρόσωπα πιθανόν να έχει τύχη. Ομως η πολιτεία του τα προηγούμενα χρόνια θα τον δυσκολέψει  να πείσει τους πολίτες. Δεν ανακατεύτηκε μεν στα  άσχημα όμως η απουσία του είναι θέμα...
   Ο ΣΥΡΙΖΑ  με τον κ. Α.Ντελή  προφανώς κατεβαίνει για καταγραφή δυνάμεων. Οι κόντρες στο εσωτερικό του, με τους καθοδηγητές Αθηναίους να προτιμάνε τον Π. Κουκούλη και τους ντόπιους να αντιδρούν σ΄αυτό στέρησε την δυνατότητα για μια ισχυρή προσωπικότητα  που θα μπορούσε να απεικονίσει την δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ και σε τοπικό επίπεδο. Η ιστορία με την υποβληθείσα και αποσυρθείσα πάραυτα υποψηφιότητα Κουλικούρδη σχετίζεται με αυτή την ιστορία και ήταν ένα ακόμα επεισόδιο της.  Δυστυχώς αυτή η κόντρα στερεί την δυνατότητα να ακολουθηθεί μια διαδικασία όπου οι δημοτικές παρατάξεις δεν χτίζονται τις παραμονές των δημοτικών εκλογών αλλά  μετά την διεξαγωγή τους. Οπου οι πολίτες θα βλέπουν τους ανθρώπους της παράταξης να είναι δίπλα τους να ακούνε τα προβλήματα τους και να τα μεταφέρουν στο δημοτικό συμβούλιο. Και την ώρα των εκλογών να εξαργυρωθεί το αντίτιμο των προσπαθειών μέσα απο διαδικασίες μαζικές και συλλογικές.
   Η παράταξη του κ. Τζίτζη δεν μοιάζει να έχει τύχη. Δεν ξέρουμε ακόμα τον συνδυασμό και ποιοί θα τον αποτελούν. Ομως ο τρόπος σκέψης του αρχηγού δείχνει την οδό που θα; ακολουθηθεί με παλιές και φθαρμένες μεθόδους.
    Η δε παράταξη του ΚΚΕ υπό τον κ. Γιώργο Κοττάκη μετά την αξιόλογη δράση στην τετραετία του κ. Σ. Κοττάκη θα μπορούσε να πάει πολύ καλύτερα απο άλλες φορές. Ομως η απόλυτη ταύτιση με την πολτική του συνιστώσα του περιορίζει τις δυνατότητες.
    Τέλος η νεοεμφανιζόμενη υποψηφιότητα του κ. Βαγγέλη Δέδε αποτελεί προς το παρόν γρίφο. Η δεδομένη απειρία  του στα δημοτικά πράγματα  πρέπει να καλυφθεί απο πολύ καλούς συνεργάτες που θα εξισορροπήσουν την διαφορά. Αρα λοιπόν αν δεν εμφανισθούν οι απο πίσω δεν μπορούμε να κρίνουμε ασφαλώς. Θα περιμένουμε και εδώ λοιπόν.
  Γενικά πάντως μπορούμε  να πούμε ότι η ΝΔ εμφανίζεται πολυδιασπασμένη με παρουσία   ήδη σε τέσσερα ψηφοδέλτια ( Κουκούλης, Μούρτζης, Τζίτζης, Δέδες) και με χρίσμα (;) στον Π. Γρηγορόπουλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται σε στενό εύρος και το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει. Πάντως δεν υπάρχει η προσωπικότηατ που μπορούσε να συνεπάρει κανέναν και αυτό είναι πολύ καλό γιατί έτσι έχουμε καλύτερες πιθανότητες να ανατρέξουμε σε προτάσεις και αρχές που πρέπει να αποτελούν το κριτήριο μας.
   
                                                                    Απόστολος  Κασελούρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: