Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

ΣΑΝ ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ - 3ο / 5

ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΜΠΛΟΦΑΔΟΡΟΥ 

ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ*


Ενδείκνυται για χρήση σε συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων κ.λ.π επιτροπές

  • Όταν η πρόταση που έχει έρθει προς συζήτηση, δεν σας συμφέρει μην την απορρίπτετε αμέσως. Αφήστε λίγο να συζητηθεί και παρεμβαίνετε με αποφασιστικότητα πως η πρόταση είναι μεν πολύ καλή αλλά δεν είναι τώρα το κατάλληλο ….Timing και κινδυνεύει να καεί. Ενώ η δική σας είναι άμεσα υλοποιήσιμη κλπ κλπ…
  • Εναλλακτικά όποια πρόταση περιέχει τη λέξη νερό (π.χ κλοπή νερού, απώλειες νερού, τιμολόγια νερού κλπ) και που για ευνόητους λόγους αποφεύγετε να συζητηθεί, επιστρατεύετε τότε τον αγωγό και με αυστηρό ύφος λέτε πως αυτή η συζήτηση υπονομεύει τον Αγωγό που βρίσκεται Προ των Πυλών.
  • Η πρόταση, “ Το Ιστορικό μας νησί, η Πρώτη Πρωτεύουσα του Νεώτερου Ελληνικού Κράτους”, χρησιμοποιείται άφοβα, σε κάθε περίπτωση, για οποιοδήποτε θέμα, αλλά καλό είναι με αυτό να τελειώνετε τις παρεμβάσεις σας στις συνεδριάσεις.
  • Επιστράτευση προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Η μεγάλη συχνότητα των παρεμβάσεών του στις συνεδριάσεις, θα θεωρηθεί ύποπτη έως καχύποπτη. Το “είστε εκτός θέματος κύριε συνάδελφε” ή “σας αφαιρώ το λόγο”  επιτρέπεται μόνο όταν συζητείται η διαφορά των τιμολογίων ύδρευσης ΕΥΔΑΠ-Υδρομεταφορέων και Δήμου
  • Στις συνήθως απροσδιορίστου σκοπού και περιεχομένου συσκέψεις, (Δημοτικά Συμβούλια, Επιτροπές Διαβούλευσης κλπ), δεν είναι απαραίτητο η πρόταση σας να είναι αρκούντως τεκμηριωμένη, ούτως ή άλλως ουδείς ενδιαφέρεται.
Το μόνο που χρειάζεται απαραιτήτως να πείτε είναι πως μόνο έτσι βελτιώνεται η απόδοση του Management. Το κλειδί εδώ είναι η προφορά της λέξης  Management.
Αν λοιπόν προφέρετε τη λέξη σωστά με τον κατάλληλο …τονισμό και το απαραίτητο χτύπημα της γλώσσας ανάμεσα στα …δόντια στο γράμμα  t >,  τότε έχετε ανέλπιστα πολλές ελπίδες να γίνει αποδεκτή η πρόταση σας.
  • Στις προτάσεις σας να χρησιμοποιείτε πάντα ακρωνύμια τριών λέξεων στα Αγγλικά, αρκεί να είναι εύηχα.
Κάνεις δεν θα τολμήσει να παραδεχτεί πως δεν ξέρει τους όρους που χρησιμοποιείτε και να σας ερωτήσει τι ακριβώς εννοείτε.
Αν παρ’ ελπίδα κάποιος αυθάδης σας ζητήσει να ξεδιπλώσετε τη …σκέψη σας, θα τον κοιτάξετε υποτιμητικά και θα του πείτε ότι είναι οι νέες εξελίξεις στον τομέα   …..επιλέξτε τομέα αναφοράς, ανάλογα με το θέμα της συζήτησης (Marketing, Management, Οργάνωση μέσω στόχων, Επιχειρηματικός  και Αγρο-γαστρονομο-δια-σ-τροφικός Τουρισμός , Ε.Α.Τ (Σημείωση το Ε.Α.Τ είναι το μόνο επιτρεπτό ελληνικό ακρωνύμιο, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή, ελλοχεύοντος του κινδύνου να προστεθεί το ΕΣΑ και να γίνει ΕΑΤ-ΕΣΑ).

Αυτές οι νέες εξελίξεις δεν έχουν δημοσιευθει ακόμη αλλά εσείς, έχετε υψηλές διεπιστημονικές επαφές και τα γνωρίζετε πριν ακόμα  εκλαϊκευτούν  και ανακοινωθούν.
Χρησιμοποιείστε λοιπόν άφοβα συνδυασμούς γραμμάτων όπως PSI, RSM, REM, DDT, LSD,XLR, ABC, DCC, PLO  και UFO,

  • Για να ξεχωρίζετε όπως αρμόζει σε εσάς και μόνο σε εσάς, στις ποικιλόμορφες συσκέψεις και συνεδριάσεις, διαβάστε και αποστηθίστε το κείμενο που ακολουθεί
 

Μέσα σε τρεις  μόνο αράδες είναι συμπυκνωμένη όλη η Κλασσική Αραβική Οικονομική Θεωρία, του νομπελίστα Αλ Σιχτίρ, για τις περιπτώσεις που σας  στριμώχνουν με το τι είπε ο τάδε Τραπεζίτης, ο Επίτροπος, ο Κομισάριος, η Καθημερινή ή το τι είπε ο Μπάμπης και ο Σκάϊ.

  • Ρίχτε τότε στο τραπέζι την ανωτέρω θεωρία, που μπορείτε να την εμπλουτίζετε κατά περίπτωση με τους γνωστούς οικονόμο-γαστρονόμο-τεχνικούς όρους Ελ Σίντ, Αλ Αχράμ, Αλ Χαράμ, Ελ Σαρδάμ, Ελ Σαμαράμ, Αλ Φατάχ, Αλ Ουάχατα και Ελ Κουλουβάχατα και ούτε θα …ξέρουν από πού τους ήρθε.

Κουλουβάχατα είπαμε;
Άρα φτάσαμε στο δημοτικό συμβούλιο της Αίγινας και ούτε που το καταλάβαμε

Νικήτας Παπαϊωάννου
* Μια ιδέα από το βιβλίο, Εγκόλπιον του Καλού Μπλοφαδόρου στην Πληροφορική.

Πρώτη Δημοσίευση : 18-12-2012 στο AeginaLight

Δεν υπάρχουν σχόλια: