Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΟΤΑΝ Ο ΤΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΑ




      
    Ηταν μια φορά ένα νησί  του οποίου οι κάτοικοι  είχαν παραμείνει στο ιστορικό του πσρελθόν και  αρνούνταν επιμόνως  να σκεφτούν ότι μπορεί και να υπάρχει μέλλον που δεν σχετίζεται με το παρελθόν αλλά με ιδέες, καλή γνώση και φαντασία. Το παρελθόν καλό και άγιο είναι για να μας θυμίζει ότι  οι αρχαίοι κάτι έκαναν και οι νέοι πρέπει όχι απλώς να τους επικαλούνται αλλά να κάνουν και εκείνοι κάτι  που να θυμούνται οι επόμενοι.
   Είναι πολύ φυσικό λοιπόν  οι αρχηγοί ενός τέτοιου κοινού να είναι και αυτοί απο αρχαίοι σε... ηλικία έως αρχαίοι  σε ιδέες. Κατά συνέπεια λοιπόν είναι μάλλον φυσιολογικό να πηγαίνουμε προς τα πίσω και να διαλέγουμε δημάρχους που εμείς οι ίδιοι απορρίψαμε πριν μερικά χρόνια ως αποτυχημένους. Αυτό μοιάζει  με άλμα στο κενό απο το ιερό στο Ορος – για να μην ξεχνάμε και τους προγόνους – και όποιος γλυτώσει γλύτωσε.
   Ο ένας υπόσχεται νερό , πολύ νερό σαν και αυτό που είχαν οι αρχαίοι μας αλλά εδώ κολλάμε λίγο να το θυμηθούμε, γιατί ο μεταφορεύς  είναι σημαίνον πρόσωπο, ο άλλος θα κάνει τα έργα που λείπουν εδώ και τριάντα χρόνια  και ο τρίτος ο μικρότερος θα τα αλλάξει όλα , θα κάνει επανάσταση  και το μόνο που θα αφήσει θα είναι η  Coca cola. Αυτό είναι κλεμμένο αλλά ως γνωστόν αμαρτία εξομολογούμενη ουκ έστιν αμαρτία. Αλλωστε ο Θεός είναι μεγάλος και όπως βοήθησε και στις προηγούμενες εκλογές κάτι θα κάνει και τώρα, είναι βέβαιον. Μόνο για τους πιστούς όμως. Που θα δώσουν και καμιά άδεια οικοδομής μετά.  Θα δοθούν σκληρές μάχες στα καφενεία της παραλίας  εν μέσω φραπέδων και καπουτσίνων – όχι μοναχών  αλλά καφέδων – όπου θα κριθούν τα πάντα όλα.
   Ο σεμνός άρχων Τάκης θα αναμετρηθεί με τον επιβλητικό Μήτσο με ρυθμιστή τον αεράτο Φίλιππο. Ούτε  Games of Thrones να βλέπαμε. Αν και με την ίντριγκα που επικρατεί πολύ του φέρνει δηλαδή Και από κοντά ο γίγας Αντώνης που δεν τον ενδιαφέρει τι θα γίνει στις δημοτικές εκλογές  γι αυτό και δεν χαλάει το χατίρι κανενός, αλλά θέλει να ρίξει την κυβέρνηση μέσω της ψήφου μας. Θα μπορούσε να είναι και ποδοσφαιρική μετάδοση, ξέρετε μπαίνει ο Τάκης κόβει ο Μήτσος κλπ. κλπ. αν αυτό δεν αφορούσε την ζωή μας τα επόμενα πέντε χρόνια. Αμα αυτό το συνδυάσετε και με μια ματιά στην σύνθεση των ψηφοδελτίων θα καταλάβετε γιατί ο νόμος που δεν ψηφίστηκε ήταν μεγάλη απώλεια. Απο όλα τα ψηφοδέλτια αν είχαμε να διαλέξουμε είναι ζήτημα αν θα βρίσκαμε 27 ικανούς . Οχι απο ένα που καλούμαστε να επιλέξουμε.
   Για αυτό λοιπόν ετοιμαστείτε . Εχουμε να δούμε πολύ γερές κόντρες  μόνο που θα είναι κούφιες. Χωρίς θέσεις, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς ουσία. Αλλά πάντως κόντρες. 

     Υ.Γ. Πριν απο λίγο και αφού ανέβηκε η ανάρτηση  είδα μεταξύ άλλων τα παρακάτω σε ανακοίνωση  του δήμου σχετικά με το θέμα του αγωγού:
  "Η λύση του πολύχρονου Παναιγινήτικου αιτήματος είναι πραγματικότητα και αδιαμφισβήτητα προ των πυλών."  
    Να μην σχολιάσουμε βέβαια τα ελληνικά όπου, ή πραγματικότητα θα είναι ή προ των πυλών. Και τα δύο μαζί είναι δύσκολο.
    Γι αυτό σας λέω εγώ. Τρεχάτε να πλυθείτε τώρα που πιάνει το σαπούνι γιατί δεν σας βλέπω καλά. Ποτίστε και τα λουλούδια με το άφθονο νερό της πραγματικότητας του αγωγού. Δεν ξέρω μόνο αν ο δήμαρχος είδε στον ύπνο του η στα χαρτιά ότι μεγαλη πόρτα  θα διαβεί. Εκεί κατά Δαφνί μεριά..
  Μετά από τέτοια είναι να μην λυπάσαι που χάνεις και τον Σάκη απο τον σχολιασμό;  Τι μου κάνεις δήμαρχε...

                                                                                                                                         Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: