Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ



  Ολοι πλέον γνωρίζουν την απαξία στην οποία έχει περιέλθει το δημοτικό συμβούλιο. Ομως η κατάσταση αυτή συνεχίζεται συστηματικά. Το αποτέλεσμα δυστυχώς δεν αφορά μόνο τον δήμαρχο και τις τακτικές του αλλά  και όλους τους δημότες.
   Εχθές έγινε ένα δημοτικό συμβούλιο , έκτακτο με μόνο θέμα την ανάθεση για την αγορά ελαστικών δεδομένου ότι δύο διαγωνισμοί κυρήχθηκαν άγονοι γιατί πολύ απλά ουδείς επαγγελματίας εμπιστεύεται τον δήμο και δεν προσέρχεται στους διαγωνισμούς του. Ομως αυτό υπήρχε και πριν μια εβδομάδα και σίγουρα μπορούσε να περιμένει το επόμενο συμβούλιο. Το συμβούλιο είχε απαρτία οριακή 14 συμβούλων με το εξής ευτράπελο. Ο κ. Φ. Τζίτζης προσήλθε είπε παρών και έφυγε αμέσως.  Με λίγα λόγια οι ίδιοι οι σύμβουλοι εξευτελίξουν και εξευτελίζονται με απροσδιόριστο στόχο. Τι περιμένουν απο τους απλούς πολίτες όταν οι ίδιοι ευτελίζουν πλήρως θεσμούς και αξίες;
  Η συμπεριφορά αυτή είναι που οδηγεί τους πολίτες στα άκρα. Οι πολίτες που οργισμένοι φθάνουν στα άκρα και στηρίζουν την Χρυσή Αυγή γιατί πιστεύουν ότι όταν βγούν αυτοί θα τους πλακώσουν όλους στα χαστούκια. Βέβαια μετά την κατάργηση των πολιτικών ποιοί θα πάρουν σειρά στα χαστούκια είναι κάτι δεν είναι του παρόντος και οι νεώτεροι που δεν γνωρίζουν καλό είναι να ενημερωθούν. 
   Είναι ηλίου φαεινότερον λοιπόν ότι όλη αυτή η ιστορία με διοικούντες που δεν ξέρουν την δουλειά τους , με πολιτικάντηδες αντί για πολιτικούς δημιουργούν φαινόμενα σαν τα παραπάνω. Είναι λοιπόν απόλυτη ανάγκη οι πολίτες να δούν σοβαρότητα, υπευθυνότητα και  κυρίως σεβασμό στους κόπους τους και στις προσπάθειες που αυτοί κάνουν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς απο αυτούς που τους εκπροσωπούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: