Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

PUT  THE  COT  DOWN  SLOWLY
Μέρος  2ον *

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 12.00 μ.μ. ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ


·        Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της απαγόρευσης διατήρησης οικόσιτων ζώων, μετά την κινητοποίηση ομάδας πολιτών, που έχουν ή επιθυμούν να αποκτήσουν οικόσιτα ζώα. Επαναλαμβάνουμε πως η απαγόρευση σε όλο το νησί, δεν έχει να κάνει με την ΤΡΟΙΚΑ ή τα Μνημόνια. Ο δήμαρχος αρνείται να πάρει πρωτοβουλίες και προτρέπει τους πολίτες σε   ενέργειες και παρακαλετά στην περιφέρεια, με σχέδιο επιστολής που τους χορήγησε κατ εντολή του, η υπηρεσία.
·        Ας δούμε το ζήτημα από την αρχή για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του.
1.      Με βάση την απόφαση 13368/21-5-1996 του Νομαρχιακού Διαμερίσματος  Πειραιώς  απαγορεύεται η διατήρηση οικόσιτων ζώων στην Αίγινα γιατί έχει χαρακτηριστεί τουριστικό νησί.
2.      Στις  13-6-2013 και με αρ,.πρωτ.9339, κατατίθεται στον δήμο καταγγελία κατά πολίτη για διατήρηση οικόσιτων ζώων.
3.      Στις 21-6-2013 ο δημοτικός σύμβουλος Φ. Τζίτζης καταθέτει γραπτή πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο για λήψη απόφασης που θα αίρει αυτή την απαράδεκτη στις μέρες μας απαγόρευση.
4.      Στις 3-7-2013 ο δήμαρχος Σάκης Σακκιώτης, με βάσει αντίστοιχο έγγραφο της αντιπεριφέρειας (άλλα παιδιά για ….υιοθεσία και αυτά κ. Κατσικάρη), υπογράφει και κοινοποιεί σε άλλο πολίτη έγγραφο για απομάκρυνση των ζώων και πουλερικών που διατηρεί σε κτήμα του.
5.      Στις 5-8-2013, χθες Δευτέρα, επισκεπτόμαστε την επόπτρια δημόσιας υγείας του δήμου, για να πληροφορηθούμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις, για να πάρουμε δυο κοτούλες σπίτι μας. Μας επιβεβαιώνει πως αυτό απαγορεύεται.
Παράλληλα, το μεσημέρι της ίδιας μέρας ομάδα πολιτών επισκέπτεται τον δήμαρχο και του ζητάει να φροντίσει για την αντιμετώπιση του θέματος και την άμεση άρση της απαγόρευσης.   Ο δήμαρχος εκμεταλλευόμενος την αγωνία τους και την ευπιστία τους,  τους προτρέπει να αποστείλουν επιστολή στην περιφέρεια, υπογεγραμμένη από μερικές χιλιάδες Αιγινήτες, υπόγραφες που θα πρέπει να μαζέψει η ιδια η ομάδα των πολιτών.
Προσβάλλοντας τους δε ως αγράμματους  και πουλώντας κατά τα γνωστά εκδούλευση, τους υπόσχεται να μεριμνήσει για την σύνταξη της επιστολής και τους κλείνει ραντεβού για σήμερα Τρίτη να τους την παραδώσει.
6.      Σήμερα Τρίτη 13.45 η ομάδα πολιτών στο γραφείο του δημάρχου. Ο δήμαρχος λείπει, κοινώς τους έχει στήσει ή καλύτερα τους έχει γράψει κανονικά. Η ιδιαιτέρα τους παραπέμπει στην επόπτρια δημόσιας υγείας, η οποία με εντολή δημάρχου έχει συντάξει την επιστολή  και τους την παραδίδει.
7.       Σε μίνι σύσκεψη απορρίπτεται το κείμενο, που δεν διεκδικεί  δικαιώματα, αλλά επαιτεί. Το δεύτερο είναι πως αρνείται να βάλει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, παρόλο που το έχει εισηγηθεί ο Φ. Τζιτζης εδώ και 1,5 μήνα.
8.      Παριστάμενος στη μίνι σύσκεψη μίλησε με τον αντιπεριφερειάρχη και μας μετέφερε πως ο κ. Κατσικάρης του είπε πως περιμένει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αίγινας.
9.      Αύριο Τετάρτη, 7 Αυγούστου,  η ομάδα πολιτών επισκέπτεται τον δήμαρχο επιστρέφοντας του το σχέδιο  επιστολής που τους πρότεινε  ως απαράδεκτο και απαιτώντας  από τον δήμαρχο να συγκαλέσει άμεσα δημοτικό συμβούλιο που θα πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις για άμεση άρση της απαγόρευσης.

Οι   μόνοι  περιορισμοί που είναι αποδεκτοί είναι οι υγειονομικοί.
Οι  αόριστοι περιορισμοί που θέτει πονηρά το σχέδιο της επιστολής, που θα εξειδικευτούν αργότερα με αδιαφανείς διαδικασίες, ως συνηθίζει ο δήμαρχος, δεν θα πρέπει να αίρουν την καθολικότητα της άρσης της απαγόρευσης.


Η επίσκεψη-συγκέντρωση στο γραφείο του δημάρχου έχει οριστεί να γίνει στις 12.00 μ.μ.

Ας διεκδικήσει μια φορά από την κεντρική εξουσία, τα συμφέροντα των κατοίκων.

Καθένας που ενδιαφέρεται πρέπει να είναι εκεί, αύριο Τετάρτη.



Νικήτας Παπαϊωάννου

*PUT THE COT DOWN Μέρος πρώτον

Δεν υπάρχουν σχόλια: