Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Αύριο στις 18 του Σεπτέμβρη, στις 8.00 το βραδάκι, στο 1ο Δημοτικό σχολείο Αίγινας η

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΙΓΙΝΑΣ & ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΝΗΣΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ και οι ΑΙΓΙΝΑΜΕCINEFILΟΙ σας καλούν σε εκδήλωση-προβολή της ταινίας με τον Νόαμ Τσόμσκι, "Κατασκευάζοντας τη Συναίνεση". 

Μια ταινία, όπου ο Νόαμ Τσόμσκι ένας σπουδαίος στοχαστής  που εμπιστεύεται την κοινή λογική, τον καθημερινό άνθρωπο και τις δυνάμεις του να οργανώσει την κοινωνία του δίκαια, ξεκινώντας περιληπτικά για τις γλωσσολογικές του τομές, μιλάει για το ρόλο της μαζικής εκπαίδευσης στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και το πώς αυτές συνδέονται με την κατασκευή της "κοινής γνώμης". 

Αυτό έχει τεράστιο ρόλο, ρόλο που αναλύει στο ντοκιμαντέρ, για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε όλον τον κόσμο εξειδικεύοντας για το ρόλο της χώρας του, ΗΠΑ. 

Η επικαιρότητα της ταινίας είναι σημαντική: αφενός ζούμε έναν τηλεοπτικό πόλεμο των ΜΜΕ και της κυβέρνησης που συντεταγμένα χτυπούν την όποια εκπαίδευση έχει απομείνει όρθια και από την άλλη ζούμε τον παραλογισμό ενός περιφερειακού πολέμου στη ΝΑ Μεσόγειο και του χτυπήματος της Συρίας, μέσω της προπαγάνδας για τη χρήση χημικών όπλων. Να είμαστε εκεί.


ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΙΓΙΝΑΣ & ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΝΗΣΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ και οι ΑΙΓΙΝΑΜΕCINEFILΟΙ

Ν.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: