Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ


Μια στο καρφί και μια …όπου δη

  • Εντάξει μη τα θέλουμε και όλα δικά μας. Έφερε λίγο κοκκινόχωμα από Αφρική. Όμως η Αφρική μας έχει στείλει  και ένα άλλο καλούδι,  τον Νίκο τον Πτερούδη, που θα σώσει ή μη σώσει – δεν το έχω διαλευκάνει ακόμα - την Αίγινα από τα βάσανα της ! 

  • Τα μεγάλα και τρανά έργα, γήπεδο – κυβερνείο – μητρόπολη  -κυματοθραύστης κλπ  είναι σύμβολα εξουσίας γι αυτό τα βάζουν πρώτη προτεραιότητα.  

  • Επί της ουσίας δεν μπορούν (ή καλύτερα αδιαφορούν) να μοιράσουν δυο γαϊδάρων άχυρα ή ότι απασχολεί και καίει τον κόσμο τέλος πάντων. Ακόμα δεν έχουν λύσει το θέμα με τα οικόσιτα για παράδειγμα. Τόσο περίπλοκο ζήτημα είναι. Ενώ είναι πολύ απλό. Αν είναι για πουλερικά μετράς τα πόδια, διαιρείς δια δυο και βρίσκεις πόσες κότες και πάπιες είναι. Προσθέτεις όμως μια ακόμα, τον δήμαρχο. Είναι άλλου επιπέδου πάπια.
Αν πάλι είναι ζωντανά, κουνέλια - κατσίκια - βόδια που λέει ο λόγος, τότε διαιρείς δια 4. Τόσο απλό. Και τα βόδια το ξέρουν.

  • Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μετά μια 10ετια διεκδικεί τον δήμο ο Μουρτζης. Ίσως γιατί θεωρεί γνώριμο το τοπίο. Όπως τα άφησε έτσι θα τα βρει, στα ίδια χάλια. Άσε που θυμώνει όπως λέει, γιατί η Αίγινα έχει 30 χρόνια τα ίδια προβλήματα. Δεν βρέθηκε ρε παιδί μου ένας άνθρωπος να τα λύσει, να μη θυμώνει ο Μουρτζης.
Καλά ήταν τόσο χάλια η θητεία του στη δημαρχία, που ούτε ο ίδιος θέλει να τη θυμάται ;

  • Ενώ ο Κουκουλης έχει σοβαρούς  λόγους  και για αυτό έθεσε υποψηφιότητα, όπως λέει  στις 3/7/2013 στο ΔΑΝΑΗ:.
Σ’ ένα παλιό σοφό κείμενο βρήκα ακόμη έναν λόγο για τη συμμετοχή μου. Σε κάποιο σημείο ο Σωκράτης (στη Πολιτεία του Πλάτωνα) αναφέρεται στους άξιους ανθρώπους και την εξουσία και λέει: Γι’ αυτόν λοιπόν το λόγο, οι άξιοι άνθρωποι δεν επιδιώκουν την εξουσία ούτε για τα χρήματα ούτε για τη δόξα.  ……Πρέπει λοιπόν να υπάρχει κάποιος αναγκασμός γι’ αυτούς και κάποια τιμωρία προκειμένου να θελήσουν να ασκήσουν εξουσία […..] και η πιο μεγάλη τιμωρία εδώ είναι να τον εξουσιάζει κάποιος χειρότερός του, αφού ο ίδιος δεν θα έχει τη διάθεση να κυβερνά.
·        Θυμίζει η όχι το “Ποινην Eκτεiω” του Πολύδωρα και κάτι ακόμα χειρότερο. Κατεβαίνει υποψήφιος λέει, γιατί όλοι οι άλλοι είναι – (είσαστε, είμαστε) χειρότεροι από αυτόν και δεν θα υποστεί τέτοια τιμωρία. Τους το έριξε έτσι στα μούτρα, σε ένα πολυπληθές ακροατήριο και κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε. Θέλω να πιστεύω πως οι παρευρισκόμενοι ήταν  ο  μηχανισμός στήριξης του και οι  υποψήφιου του δημοτικοί σύμβουλοι, όποτε λογικά το αποδέχτηκαν. Την εξουσία θέλουν να πάρουν οι άνθρωποι, αντέχουν ένα φτύσιμο, μη σου πω και δυο. Θέλω να πιστεύω πως δεν υπήρχαν πολίτες ανάμεσα τους.  
·        Μια από τις αιτίες σύγκρουσης μεταξύ Αθηναϊκής Δημοκρατίας  και του Αιγινήτικου Αριστοκρατικού Πολιτεύματος, ήταν αυτή η διάφορα στο πολίτευμα. Τώρα που η Αθηναϊκή Δημοκρατία έγινε ….αριστοκρατική, ο κ. Κουκούλης θεωρεί πως έφτασε η ώρα να την εγκαθιδρύσει και στην …Αίγινα;
·        Αν αυτοί που κυβερνούν, σέβονται του κανόνες, δρουν ομαδικά και αξιοκρατικά, τότε ο λαός κυβερνιέται εύκολα, λέει υποψήφιος του Κουκουλη, στο δεύτερο φυλλάδιο που κυκλοφόρησε η παράταξη του. Όποτε λαέ μην ανησυχείς,  έψαχνες για κυβερνήτη έτσι δεν είναι, να που τον βρήκες. Κατά μια άλλη εκδοχή “Μωρέ που τους βρήκαμε όλους αυτούς”. Τρελαίνομαι να κυβερνηθώ εύκολα και να με κυβερνήσει ο Νίκος ο Σάνσης.
·        Λέει ο κ. Σάνσης σε πρόσφατο άρθρο του για το νερό: Έτσι συμπερασματικά φτάνουμε το κόστος νερού  41 m3  για μεν την  ΕΥΔΑΠ να φθάνει τα  27,96 ευρώ και το αντίστοιχο της Αίγινας να φθάνει τα  120,78 ευρώ.   Δηλαδή διαιρούμενες η αξία του 2ου  με την αξία του 1ου ,η αξία του νερού της Αίγινας για τα 41m3 είναι ακριβότερο από της ΕΥΔΑΠ κατά 332% !!!!! 
Και στη συνέχεια ζητεί την συνδρομή του Αγίου και την βοήθεια του για να αντιμετωπιστεί η …ακρίβεια στο νερό. Αν εκλεγείτε κ. Σανση έχετε κάτι πιο απτό και συγκεκριμένο, αλλιώς να πάμε σε παπά, έχει μεγαλύτερη πέραση στον Άγιο. Τι την χρειαζόμαστε τη δημοτική αρχή, να μας προτρέπει σε λατανίες;
·        Πρέπει όμως να αναγνωρίσουμε και τα θετικά του κ. Κουκουλη. Κάνοντας λοιπόν την αυτοκριτική του για το τι έφταιξε και έχασε τις εκλογές από τον Σακκιώτη, λέει: Παναγιωτης Κουκουλης :  «Μπορεί ακόμα να έφταιξε και το ότι δεν ήμουν τόσο διαχυτικός, όσο πιθανόν θα με ήθελε ο κόσμος» δήλωνε τον Οκτώβριο του 2013 στο Saronic Magazine. Αυτοκριτική ….ουσίας και σε ….βάθος. Καλά για Δήμαρχο ψάχνουμε ή για τη Τζιοκοντα;
·        Στο κατόπι και οι υποψήφιοι σύμβουλοι του. Αποφασίσαμε να ζήσουμε στην Αίγινα, λέει η κ. Χ. Στάμου, <<ωστόσο ζούμε σε μια Αίγινα κάπως διαφορετική από ότι τη θέλαμε  και την περιμέναμε να είναι>>. Κυρία μου, τι να πω, πολύ στενοχωριέμαι για αυτό που σας συνέβη.  Αν δε κατάλαβα καλά αυτό, λέει, οφείλεται στον τρόπο σκέψης μας, με αποτέλεσμα μονό το 5% του πληθυσμού,  να φτάνει σε υψηλή επίπεδα επιτυχίας. Θα μας αλλάξει λοιπόν τη σκέψη, (κάτι σαν γκουρού από την Ινδία ίσως;) και θα δείτε που αμέσως τα ποσοστά θα σκαρφαλώσουν μέχρι και σε κολόνα της ΔΕΗ.
Γιατί όμως κάτι μου λέει πως οι άνθρωποι εδώ κ. Στάμου, το κυρίως μέλημα μας δεν είναι τα υψηλά επίπεδα επιτυχίας, αλλά απλά διεκδικούμε την ευτυχία μας και το ίδιο απλά  διεκδικούμε τη ζωή μας.
·        Και ο Μούρτζης έχει ωραίο χαμόγελο - ίσως και καλύτερο, στο Τιτίνα, για λίγες μόνο εμφανίσεις. Η παλιά επιτυχία σε επανέκδοση σε έγχρωμη επεξεργασία και Dolby Surround. Είσοδος δωρεάν, πληρώνετε στην έξοδο, μετά  την κάλπη.    
·        Λιμενικό Ταμείο : Ποιος υποψήφιος θα μιλήσει πρώτος;

Νικήτας Παπαϊωάννου

Δεν υπάρχουν σχόλια: