Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΑΝΕΠΙΒΕΒΑΙΩΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ




    Επειδή τις τελευταίες ημέρες τα πράγματα έχουν παραγίνει  και επειδή είναι ίσως η χειρότερη προεκλογική περίοδος που έχουμε ζήσει εδώ και πολλά χρόνια θα πρέπει να πούμε ότι επειδή δεν έχουμε επιβεβαιωμένες δημοσιογραφικές  πληροφορίες δεν πρόκειται να σας δώσουμε ανεπιβεβαίωτες. 
   Είναι από τις φορές που οι συνδυασμοί μετέρχονται κάθε μέσου προκειμένου να βρεθούν σε θέση ισχύος εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η οργή και η αγανάκτηση του κόσμου χτυπάει κόκκινο και έτσι μπορούν με κάθε μέσο- και το εννοούμε αυτό-  να επηρεάσουν υποψήφιους, ψηφοφόρους και οποιονδήποτε μπορεί να τους δώσει μια ψευδαίσθηση υπεροχής. Προφανώς κανείς δεν αντιλαμβάνεται ότι ο κόσμος πλέον δεν έχει εμπιστοσύνη πουθενά  και ότι όλοι κινδυνεύουν να μείνουν τελικά χωρίς ψηφοφόρους.  Οι προσωπικές διαφορές που κυριαρχούν και εμποδίζουν συζητήσεις  , οι αγιοποιήσεις ανθρώπων με πολύ συγκεκριμένη νοοτροπία που λόγω εκλογών γίνεται καθεστώς ( χωρίς αντάλλαγμα άραγε;) , το παιγνίδι που παίζουν τα ΜΜΕ που αναλόγως τις προσωπικές τους προτιμήσεις  και διαφορές , παρουσιάζουν πληροφορίες και διαρροές ανύπαρκτες με στόχο να προκαλέσουν σύγχυση, άλλοι  που με μια διαφημισούλα  γλύφουν εκεί που έφτυναν, άλλοι που τις εκλογές για το μέλλον του τόπου τις έχουν δει ως δημοψήφισμα για την πολιτική τους επιβίωση , άλλοι για να πάρουν πολιτική εκδίκηση για τα παλιότερα στραπάτσα  κλπ.,κλπ.  δημιουργούν ένα σκηνικό που δεν έχει επιστροφή.
   Και αυτό επειδή εκτός από τις εκλογές υπάρχει και ο τόπος . Που έχει μεγάλα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν και η λύση τους περνάει μέσα από συντονισμένη και ουσιαστική δράση. Το σκηνικό που στήνεται ήδη αποκλείει την οποιαδήποτε μετεκλογική κοινή προσπάθεια ενώ είναι πασιφανές ότι ευνοεί διασπαστικές κινήσεις  που θα εκδηλωθούν μετά από αυτές και οι οποίες θα οδηγήσουν μαθηματικά τον δήμο σε απραξία.  
   Καμία παράταξη δεν ασχολείται με τα προβλήματα του τόπου  και κανένας δεν δεσμεύεται σε λύσεις και προτάσεις. Το σκηνικό της πόλωσης ευνοεί  να περάσουν όλα τα δύσκολα στην ζούλα και μετά τις εκλογές να μην έχει κανείς δεσμευτεί σε τίποτα. Το αποτέλεσμα μαθηματικώς  βέβαιον.
                                                    Μια από τα ίδια.         


                                         Απόστολος  Κασελούρης

Προσυπογράφω και να προσθέσω μόνο πως η σφαγή γίνεται για τα λεφτά από το ΕΣΠΑ, που όλοι ευελπιστούν πως θα τα διαχειριστούν από μόνοι τους με ότι συνεπάγεται αυτό. Για αυτό πιστεύω πως και το νερό πρέπει να μπει κάτω από κοινωνικό έλεγχο και τα έργα να μπουν κάτω από δημοτικές επιχειρήσεις. Στο πρόσφατο παρελθόν -2008-είχαν υπερψηφίσει όλοι (Μουρτζης, Κουκουλης, Σακκιωτης, Πτερουδης, Γκοτσης) μελέτη για την σύσταση Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης. Επειδή μια τέτοια επιχείρηση τους απαγορεύει την ανεξέλεγκτη διαχείριση, απλά δεν την υλοποιούν και την πέταξαν στα σκουπίδια. Ο μελετητής κ. Σαφαρικας, σε πρόσφατη επικοινωνία μας (με μεηλ) είπε πως η μελέτη μπορεί να επικαιροποιηθεί και να εφαρμοστεί. Ταυτόχρονα μια τέτοια επιχείρηση είναι ευκολότερο να απορροφήσει κονδύλια ΕΣΠΑ, όπως γίνεται ήδη από τις άλλες ΔΕΥΑ σε λοιπούς δήμους της χώρας. Οι δικοί μας αν δεν μπορούν να διαχειριστούν το χρήμα κατά το δοκούν, καλύτερα να μη το πάρουν καθόλου.Για τέτοιο πατριωτισμό μιλάμε. Αρα δεν πάμε σε μια από τα ίδια αλλά σε μια από τα .....γίδια

Νικήτας Παπαϊωάννου

Δεν υπάρχουν σχόλια: