Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ
ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΤΑ …..ΓΥΑΛΙΑ
Αντεπίθεση ετοιμάζει η τουριστική μας επιτροπή

Διαβάζουμε στο Chiosnews.com ανακοίνωση του Δήμου Οινουσσών και δεν πιστεύουμε στα μάτια μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στις 8/10/2013 και από τις 14.00 έως τις 23.00 το κρουαζιερόπλοιο EUROPA 2 της γερμανικής εταιρείας HAPAG LLOYD θα πιάσει στην Εγνούσα. Για πρώτη φορά στην ιστορία του νησιού μας έχουμε τέτοιαν επίσκεψη. Από πλευράς της εταιρείας αυτή είναι μια δοκιμαστική επίσκεψη. Αν οι επισκέπτες μείνουν ευχαριστημένοι, θα ακολουθήσουν και άλλες. Αν όχι, δεν θα μπει στο πρόγραμμά της και δεν πρόκειται να επαναληφθεί και ο τόπος θα ζημειώσει…».
 Στη συνέχεια προτείνονται κανόνες καλής συμπεριφοράς και συμμόρφωσης στους… δημότες.
 ...«Εμφάνισις προσώπων και υπηρεσιών: επιμελημένη (ξυρισμένοι, καθαροί και ευπρεπώς ενδεδυμένοι). Χαμόγελο! Καλημέρα! Φιλοξενία! Εξυπηρέτησις! Προθυμία! Ζεστασιά!»…



Μπαίνουμε στην ιστοσελίδα του Δήμου Οινουσσών, δεν μπορεί σκέπτομαι, κάποιος τους προβοκάρει. Καμία ανακοίνωση δεν έχει αναρτηθεί και ησυχάζω. Η τελευταία (8/9) αναφέρεται στη δίχρονη δράση του δήμου, ζηλευτή είναι αλήθεια, για την ανάδειξη της Ιστορικότητας του Νησιού, όπως θα έλεγε - αλλά δεν κάνει και ο δικός μας ο Σάκης, με την πρωτοβουλία για Διάσωση-Ταξινόμηση-Καταγραφή και Φύλαξη του Ιστορικού Αρχείου του Δήμου, με τη συνεργασία του ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Χρήστου Λούκου και των συνεργατών του.

Ένα μήνα ακριβώς μετά στις 8/10, βγαίνει η ανακοίνωση περί υποδοχής του κρουαζερόπλοιου.Η τουριστική επιτροπή η δική μας πέφτει αυτομάτως   σε …κατάθλιψη γιατί μας πρόλαβαν άλλοι. Η σχεδιαζόμενη αντεπίθεση της όμως, συμπεριλαμβάνει την χρήση …βαζελίνης, πλέον των προτεινομένων από Οινούσσες.Παίρνουμε τηλέφωνο (00 30 22713 51300) στον Δήμο Οινουσσών και επιβεβαιώνεται η έκδοση της ανακοίνωσης και η μη ανάρτηση της στην Ιστοσελίδα του Δήμου. Τουλάχιστον ήξεραν πως αν την αναρτήσουν θα γίνει χαμός και πήγαν να την περάσουν στο ντούκου, αλλά ας όψεται τo Chiosnews. Μπορούμε να κατανοήσουμε το δράμα ενός δήμου που προσπαθεί να φέρει χρήμα στο νησί, ένα αντίστοιχο περνάμε και εμείς στην Αίγινα, αλλά κάπου πρέπει να υπάρχουν όρια. Εκτός και αν θεωρεί τελείως άξεστους του δημότες του και τους προτρέπει να είναι καθαροί. Έτσι άξεστους μας θεωρούν και εμάς με την κόκκινη ταμπέλα στους κάδους των απορριμμάτων, που απειλεί τους πολίτες. Όμως όλο το καλοκαίρι κανένας επισκέπτης δεν έβριζε τους Αιγινήτες, παρά όλοι, επισκέπτες και ντόπιοι, μούντζωναν κατά το δημαρχείο. Έφυγαν οι επισκέπτες, οι ντόπιοι μουντζώνουν και με τα δυο χέρια για να καλύψουν το …..κενό της απουσίας τους!


Νικήτας Παπαϊωάννου

Δεν υπάρχουν σχόλια: