Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Είναι ….καρατσεκαρισμένο

Όταν κάτι παρά τις υποσχέσεις που έχουν δοθεί, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ τίποτα, τα δελτία τύπου του Δήμου ή οι συνεντεύξεις των αρχόντων είναι μακροσκελέστατες, αοριστόλογες και ακατανόητες. Ενώ σαν είναι να σου τη φέρουν, το λένε σχεδόν ….μονολεκτικά και τρέχα γύρευε.
Διαβάζουμε λοιπόν στο δελτίο τύπου της Παρασκευής


Συνάντηση Δημάρχου Αίγινας με τον Υπουργό Υγείας 
Εκτύπωση
E-mail

Παρασκευή, 11 Οκτώβριος 2013  


«……..Μεταξύ των άλλων επισημάνθηκε  η αναγκαιότητα οργάνωσης και  καλύτερης λειτουργίας του Κέντρου  Υγείας της Αίγινας και η αξιοποίηση με την συμβολή του Υπουργείου Υγείας όλων των ζητημάτων που έχουν προκύψει μετά από την συνεργασία του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα της Αίγινας.

…..Διαπιστώθηκε αμοιβαίο ενδιαφέρον  για την υποστήριξη του τομέα  υγείας και κατεγράφησαν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που θα λυθούν και από τις δύο πλευρές για να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα στον τομέα υγείας του νησιού μας.
 ……Πιο  συγκεκριμένα, θα υπάρξει αναλυτική  ανακοίνωση από τον Δήμαρχο  της Αίγινας και τον Συντονιστή  της Ομάδας Εργασίας του Τομέα Υγείας της Αίγινας κ. Αντώνη Πολυδώρου.»

Μόνο η κεντρική ιδέα ανακοινώθηκε, τα βασικά δηλαδή, γιατί υπήρχε μια μεγάλη αγωνία στους πολίτες  και ήταν …….Παναιγινήτικο Αίτημα η συνεργασία του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας.
Τώρα ας χαρούμε το γεγονός  και ας το γιορτάσουμε καθώς του αξίζει και τις λεπτομέρειες ρε παιδί  μου….αργότερα.

Δεν ήξερα πως ήταν τόσο απλό η ιδιωτικοποίηση της Υγείας. Μια δημαρχιακή αυθαιρεσία και το πέρασμα της σε ιδιώτες είναι πια γεγονός. Πρέπει να είναι ο πρώτος δήμος της χώρας που μαζί με τον μπουμπούκο ανακοινώνουν κάτι τέτοιο.
Βέβαια οι άνθρωποι είχε προειδοποιήσει αλλά κάποιοι έκαναν πως δεν καταλάβαιναν. Δεν έτρεχαν ….επειγοντολογικώς στα δημοτικά συμβούλια οι ενδιαφερόμενοι τσάμπα και βερεσέ. Οργάνωναν την ….αυτο-αποδι-οργάνωση της υγείας με σεμινάρια και ημερίδες.   Και οι δημοτικοί, όχι μόνο συμμετείχαν αλλά  πήραν και ….πτυχίο. Και είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, πως τώρα αυτοοργανωμένοι και πλήρως εκπαιδευμένοι, ξαμολιούνται να σώσουν την …..πόλη. Όλοι στα τείχη. Εάλω η Πόλις , η Πόλις Εάλω… Τρεχάτε ποδαράκια μου !


Νικήτας Παπαϊωάννου

Δεν υπάρχουν σχόλια: