Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ





ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

1. Ιστορικές μνήμες απο τους αιγιναμεcineFiloi
2. Αρση της κοτοαπαγόρευσης απο το Δημοτικό Συμβούλιο

1.Cineφιλοι και Cineφίλες των Αιγίναμεcinefilων, σας προσκαλούμε σε διήμερο προβολών ιστορικής μνήμης. 
Τη Δευτέρα στις 21 του Οκτώβρη, στις 6.00 το απόγευμα, θα προβάλουμε την ταινία-αριστούργημα "Ξιπόλητο Τάγμα" του Γκρεκ Τάλας, παραγωγής 1953, με μουσική Μίκη Θεοδωράκη. 
Η ταινία απευθύνεται και σε παιδιά. 
Την Τετάρτη στις 23 του Οκτώβρη θα προβάλουμε την ταινία "Η οργανωμένη τρομοκρατία των κατακτητών" παραγωγής ΕΡΤ, επεισόδιο από τη σειρά "Χρονικό της Εθνικής Αντίστασης",στις 7.00 το βραδάκι.

2. Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με θέμα άρση της κοτοαπαγόρευσης. Όλα δείχνουν πως το μόνο που θα μείνει θα είναι η ανάμνηση του παράλογου που ισχύει μέχρι τώρα, ενός παράλογου που εφυέστατα αποτυπώθηκε στην παράσταση του Ανδρέα, "ο Καραγκιόζης Δημοσιογράφος".  Ακολουθεί το Video της μοναδικής αυτής παράστασης  και η παρουσίαση του όπως την παρουσιασαμε στο AeginaLight.


Αντιγράφουμε απο κείμενό μας στο AeginaLight

"Με θέμα την κοτοαπαγόρευση στην Αίγινα, μια μοναδική σατυρική παράσταση του Θεάτρου Σκιών  “ο Θερσίτης” του Ανδρέα Δερμάτη. Εμπνευσμένοι διάλογοι, με τον Πασά να μη δίνει λογαριασμό σε κανένα, το Μπάρμπα Γιώργο να παθαίνει κατάθλιψη που του στέρησαν τα γιδοπρόβατα του, τον Καραγκιόζη να γίνεται δημοσιογράφος, να στήνει ένα site Βρωμόχνωτος.gr (Βρωμόχνωτος από την πείνα όπως εξηγεί) και να ζητάει εξηγήσεις από τον Πασά για τις απαγορεύσεις. Οι απαντήσεις του Πασά κλασσικές, βάζει τον Βεληγκέκα να τον σαπίσει στο ξύλο και στο τέλος να αναρωτιέται ο Καραγκιόζης, πως θα ζήσουμε μόνο με τον τουρισμό; Θα τρώμε …τουρίστες. Έξυπνες και πολύ καίριες ατάκες και πολύ απελευθερωτικό γέλιο. Η παράσταση δόθηκε στο εστιατόριο "Πλάζα" της Δήμητρας Μπέση στην παραλία της Αύρας, στις 7 Σεπτεμβρίου του 2013, με την ευκαιρία των πρώτων γενεθλίων της ηλεκτρονικής εφημερίδας Aegina Light. Δύσκολα θα επαναληφθεί η παράσταση σε δημόσιο χώρο, οπότε έχετε τη μοναδική ευκαιρία να την απολαύετε στο βίντεο που ακολουθεί και είναι δουλειά του Θωμά Γκίνη και των ανθρώπων του εστιατορίου "Πλάζα", καθότι είναι  κινηματογραφιστές οι άνθρωποι. 

Καλή διασκέδαση!

Νικήτας Παπαιωαννου"

Δεν υπάρχουν σχόλια: