Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΤΟ ΠΑΛΙΟ, ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΙ ΟΙ... ΟΒΙΔΙΑΚΟΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΙ



   Διαβασα και εγώ με προσοχή , το κάλεσμα  του Πέτρου Πετρίτη, με το οποίο ουσιαστικά καταδίκασε το πολύ πρόσφατο παρελθόν του και καλούσε σε ένα νέο ξεκίνημα. Ξεπερνώντας τα πολύ προφανή και το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος υπήρξε απο τα πρωτοπαλλήκαρα του πρώην δημάρχου, ανήκοντας στον πολύ σκληρό πυρήνα που έπαιρνε τις αποφάσεις που τώρα καταδικάζει  δεν μπορούμε να μην σταθούμε και στο γεγονός της κριτικής που του ασκείται.
   Μέλος του ΠΑΣΟΚ μέχρι τώρα , μετέχει ενεργά στα όργανα του ακόμα, πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα  που θέλει όσους ανήκουν στον συγκεκριμένο κομματικό σχηματισμό να αφορίζονται και να σταύρωνονται δημοσίως. Τα πεπραγμένα βεβαίως του ΠΑΣΟΚ δικαιολογούν όλη αυτή την οργή, όμως εύλογα δημιουργείται ένα μεγάλο ερώτημα. Αυτός που παρέμεινε στο ΠΑΣΟΚ πιστεύοντας ότι κάτι μπορεί να αλλάξει δεν δικαιούται δια να ομιλεί  για να θυμηθούμε και παλαιότερες εποχές, όμως αυτός η αυτοί που την έκαναν γυριστή για άλλες πολιτείες όπου προσπαθούν να εγκαθιδρύσουν λογικές ΠΑΣΟΚ με άλλο περιτύλιγμα  γιατί ακριβώς ομιλεί και κριτικάρει;
  Αυτούς που σήμερα προσπαθούν να επαναφέρουν το σύστημα ΠΑΣΟΚ με άλλο όνομα εμείς οι υπόλοιποι που τόσα χρόνια είμαστε εκτός μηχανισμών πως πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε; Ως νεο αριστερούς που ξαφνικά θυμήθηκαν τα ξεχασμένα τόσα χρόνια πιστεύω τους και τώρα είναι έτοιμοι να βοηθήσουν στην ανόρθωση της χώρας;  Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι όχι μόνο να μας λείψει το ΠΑΣΟΚ αλλά κυρίως να εκλείψει η νοοτροπία ΠΑΣΟΚ.
  Κατά συνέπεια μπορούμε να κρίνουμε τον Πέτρο Πετρίτη για την δημοτική του απραξία , για τις λάθος αποφάσεις που στήριξε κλπ.κλπ. Ομως η κριτική για την πολιτική του τοποθέτηση νομίζω ότι έχει ουσία όταν  γίνεται απο αυτούς που ήταν , είναι και θα είναι έξω απο τον χορό  και όχι απο αυτούς που με τις οβιδιακές μεταμορφώσεις τους παριστάνουν τώρα τους σωτήρες.

                                                             Απόστολος Κασελούρης

 Υ.Γ. Εν τη ρύμη του λόγου γράψαμε ότι υπήρξε απο τα πρωτοπαλλήκαρα του "πρώην" δημάρχου. Ο δήμαρχος είναι ακόμα νυν αλλά η αίσθηση πως είναι ήδη πρώην μας κάνει να λέμε πράματα που δεν ισχύουν.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: