Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

ΑΙΓΙΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΛΑΝΑΚΟ

ΤΑ ΑΣΥΜΒΑΤΑ
Επιμήκυνση τουριστικής περιόδου
και νέος παραλιακός σταθμός μεταφόρτωσης σκουπιδιών;

Επειδή έχουμε και εμείς τις περιόδους μας, τούτη την περίοδο έχουμε την πετριά των λαϊκών παροιμιών. Με το που διαβάσαμε λοιπόν την πρόταση   για  ποδηλατοβόλτες που προτείνει μια εταιρεία, πρόταση που τίθεται σε δημόσια διαβούλευση από τον δήμο(1), μονολογήσαμε, λίγο λυπημένα είναι αλήθεια : - Μάθαινε πως  @#$%-μαστε πλακώσαν και οι $#$%-λοι. 
Ότι του κατέβει του καθένα λέει και προτείνει, τρόπος του λέγειν προτείνει γιατί αυτές είναι κανονικές αρπαχτές.
Μερικές σύντομες παρατηρήσεις. Η επιμήκυνση συνήθως χρησιμοποιείται, όπως για παράδειγμα σε ανθρώπινο όργανο που είναι μικρό, για να αποκτηθεί μια ομοιομορφία και να εξασφαλιστεί η αναγκαία αναλογία με τα άλλα μελή του σώματος. Άλλως οδηγούμαστε σε παραμόρφωση.
Στη περίπτωση ενός νησιού η επιμήκυνση δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει το μήκος του νησιού, το πλάτος του νησιού και το βάθος στο προσφερόμενο τουριστικό προϊόν, άλλως όπως η συγκεκριμένη πρόταση, οδηγεί σε περαιτέρω παραμόρφωση της ήδη παραμορφωτικής τουριστικής πολίτικης (Φώτο 1- παραμορφωτική  επιμήκυνση, Φώτο 2 –ομοιόμορφη επιμήκυνση)
Ένα δεύτερο είναι οι υποδομές, εκτός και απευθυνόμαστε σε σκληροτράχηλους και σκληραγωγημένους επισκέπτες, που θα έχουν ζήσει και άλλες καταστάσεις επικίνδυνης διαβίωσης. Μπορεί για παράδειγμα να χάσουμε κανένα ποδηλάτη επισκέπτη που θα τον καταπιεί καμιά λακκούβα ή να κοψομεσιαστεί και να πάρει σε σχήμα 8αριού, την μπροστινή ρόδα αγκαλιά.
Η επίκληση της έλλειψης χρημάτων για βελτίωση των υποδομών, προβάλλεται ως άλλοθι και όχι  σαν πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Για παράδειγμα η μίση Ρουμανία κατεβαίνει αύριο στον Άγιο Νεκτάριο. Ναυτιλιακές, τουριστικά γραφεία, μοναστήρια και μια γκάμα άλλων επιχειρηματιών έχουν λαμβάνει και σωστά από αυτή την κάθοδο. Ο δήμος που διαθέτει τις υποδομές τι κέρδος έχει;
Ένα τελευταίο είναι πως η ανωτέρω πρόταση τίθεται σε δημόσια διαβούλευση με πρωτοβουλία του δήμου. Για ποια άλλα θέματα έχει γίνει κάτι τέτοιο. Συνήθως ο δήμος διαβουλεύεται με τον εαυτό του  και αποφασίζει ποια είναι τα παναιγινήτικα αιτήματα, όπως π.χ. Αγωγός-Κυματοθραύστης-Περιφερειακός. Τέτοιες αποφάσεις δεν αξίζουν δημόσιας διαβούλευσης ;
Τώρα ας πούμε που ο αγωγός, όπως λέει η αντιπολίτευση πάει καλιά του, δεν πρέπει να συζητηθεί το πρόβλημα της υδροδότησης του νησιού από την αρχή;
Δεν είναι σημαντικό το ζήτημα, για να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση;
Σκέψεις-σκέψεις –σκέψεις και η φωνή ενός αγαπημένου φίλου, μας δίνει τη λύση ή έτσι νομίζαμε.
- Bγες έξω ρε παιδι μου, να πάμε καμία βόλτα.
Μπαίνω στο κόκκινο φορτηγάκι και ξεκινάμε παραλιακά από Καζαντζάκη προς Σουβάλα.
-Έλα να σου δείξω το νέο σταθμό  μεταφόρτωσης σκουπιδιών, λέει και μου κάνει την καρδιά περιβόλι. Και εγώ που νόμιζα….
Λίγο μετά την ΠΛΑΝΑΚΟ(2) ότι αποτυπώνει ο φακός. Η επέκταση της τουριστικής περιόδου αυτοπροσώπως και χωρίς φτιασιδώματα. Φορτηγά πηγαινοέρχονται, λέει και να το αποτέλεσμα.




Είναι νέος σταθμός μεταφόρτωσης; Ίσως κάποιος του δήμου,  αν έχει μείνει κανείς που να θεωρεί τον εαυτό του υπεύθυνο, να μπορεί να δώσει κάποια εξήγηση ή καλύτερα θα είναι να δώσει άμεσα λύση.
Εντάξει να επεκτείνουμε την …τουριστική περίοδο, αλλά ας μπουν και κάποια όρια!

ΥΓ: Έχετε δει κάτι αντίστοιχο σε βουνά, λαγκάδια και ρέματα; Στείλτε φωτογραφίες.






1.  Όλο το κείμενο της πρότασης για επέκταση της τουριστικής περιόδου ΠΗΓΗ

2. Αυτός ο κυματοθραύστης που διακρίνεται στη φωτογραφία, στα ανοιχτά της ΠΛΑΝΑΚΟ τι ακριβώς είναι, πως και γιατί έγινε και με ποιανού την άδεια; Δεν είναι υπονοούμενα, απλά δεν ξέρουμε και μας κάνει εντύπωση. Θα επεκταθεί ακόμα, σκέπτονται να μεταφέρουν την ξηρά μέχρι εκεί; Απλά, απορίες.







Δεν υπάρχουν σχόλια: